Новини

Природні басейни

Що влітку – водойма, то взимку перетворюється у відмінний каток! У той час як звичайні вуличні басейни вимагають консервації, природний басейн замерзає сам по собі, перетворюючись в крижаний майданчик для зимових ігор. Про особливості еко-водойм наша стаття.

Переваги природних басейнів

67_1Всезростаючий попит на проектування і будівництво так званих плавальних або еко-ставків зумовлений низкою причин. Одна з них лежить в площині емоційної і пов’язана з модою на все натуральне і екологічно чисте. Цей модний тренд, на щастя, не позбавлений здорового глузду. Поряд з використанням альтернативних джерел електроенергії, пріоритетом натуральних матеріалів в обробці приміщень і відмовою від синтетичних тканин і шкідливих продуктів харчування, наявність водойми з чистою водою без хлору ідеально вписується в концепцію здорового способу життя сучасної людини.

Наступна причина зачіпає цілком реальні переваги, які оцінять навіть люди, які керуються принципом «життя одна і треба використовувати всі моменти для радості». Читати на етикетках про склад продуктів харчування, косметичних засобів або про процентне співвідношення полімерних сполук у складі тканини, з якої пошито плаття, людей змушує не здоровий глузд, а вже настали реальні проблеми всіляких алергічних реакцій. Тому басейн, в якому вода очищається без використання хімічних реагентів – це справжній порятунок для алергіків і людей з підвищеною чутливістю шкіри і слизових.

Третя причина відверто прагматична. Адже витрати на утримання басейну, в якому вода очищається природним чином за рахунок водоростей і мінералів на 90% менше, ніж в звичайних басейнах.

Особливості будівництва еко-ставків

67_2В силу того, що еко-басейни повністю повторюють природний процес циркуляції і очищення води, для їх облаштування необхідно враховувати наступні фактори.

По-перше, щоб обійтися без застосування додаткового фільтраційного обладнання, розмір зони з висадженими рослинами (біоплато) повинен складати не менше 50% площі водойми. З урахуванням комфортного розміру зони для купання, оптимальна площа ділянки під природний басейн повинна становити не менше 72 м2.

Другий фактор і є необхідність поділу водойми на дві частини: глибоку для плавання і мілководді для висадки рослин. Підставою для плавальної зони може служити скловолоконна або композитна чаша. Побудувати басейн з бетону в якості зони для плавання буде також відмінним рішенням.

Ще однією перевагою еко-басейнів є можливість реалізації будь-яких дизайнерських рішень. Водоймище для плавання виконує відразу дві функції – і басейну, і головного елемента ландшафтного дизайну.

Догляд за природним басейном не вимагає багато клопоту. Восени рослини готують до зими, зрізуючи на потрібну висоту. А навесні збирають з дна опале листя і сміття. Фахівці з будівництва ставків для купання підбирають рослини відповідно до кліматичних особливостей регіону. Тому рослини не вимагають особливого догляду і чудово відчувають себе в вашій водоймі.

Взимку водойма замерзає, перетворюючись на відмінний каток. Так як вода в еко-басейні зберігає чистоту і природну енергетику, то залишивши в ньому ополонку, ви зможете охолодитися в ньому після сауни або лазні.

Купити природний басейн в Києві, Дніпрі, Львові, Харкові та інших містах України можна в компанії Б.Н.В.  https://bnv.ua/ua/product/polnyj-paket/

Будівництво еко-басейнів під ключ і з гарантією ви зможете отримати, співпрацюючи тільки з професіоналами. Зателефонуйте за телефоном гарячої лінії 0-800-502-901 та дізнайтеся, як придбати природний басейн до Нового року на найвигідніших умовах.