Новини

Побудувати басейн з бетону – особливості

Будівництво бетонного басейну під ключ – складний багатоетапний процес, який відбирає фінанси і збільшує тимчасові витрати на отримання результату. Не вірите – пройдіться подумки по перерахованим нижче кроків будівництва.

Побудувати басейн з бетону за 60 секунд

Єдина конструкція, яку неможливо прорахувати для будівництва – бетонний басейн. Виняток – класичні прямокутні, круглі і овальні чаші, які недоцільно будувати, з фінансової точки зору. Адже простіше купити готовий виріб з кераміки, пластику або скловолокна, ніж побудувати басейн з бетону.

Побудувати басейн з бетонуЕксперти рекомендують взяти в руки аркуш паперу з олівцем і накидати макет майбутнього басейну. Необов’язково прагнути до 3D зображенні, досить спланувати вид зверху. Професійні будівельники запевняють, що створити віртуальний макет чаші за 60 секунд неможливо. На проект басейну і поєднання конструкції із земельною ділянкою у майбутнього власника підуть дні. Надумали будувати бетонну чашу – починайте з планування.

Складнощі монтажу конструкції

Щоб побудувати басейн з бетону, доведеться вирити котлован. Експерти рекомендують спочатку виконати правильно виміри і зробити по метрові відступи по периметру і заглибитися на 50-100 сантиметрів. Бетонні конструкції, в порівнянні з готовими композитними чашами, чутливі до нерівностей і складності грунту. Тому власнику належить підготовка підстави у вигляді засипки щебеню, споруди арматурного каркаса і виконання стяжки.

Опалубка і вирівнювання внутрішньої поверхні чаші – окрема тема в будівництві басейнів, адже майбутньому власнику знадобиться виконати укладання водопроводу, септика, електропроводки і продумати фільтрування води у водоймі.

Побудувати басейн з бетонуЕкономити на будівництві бетонного басейну неможливо, адже відсутність необхідних матеріалів автоматично знижує міцність конструкції. Експерти запевняють, що результат розрахунку будівництва бетонного басейну під ключ, виражений в грошовому еквіваленті, множиться на 2, так як помилки в монтажі виключити неможливо, та й бетону властиво застигати.

Доступні і надійні рішення

Виготовлення бетонного басейну рекомендується довіряти професіоналам, які відбудували сотні подібних конструкцій і без проблем зможуть самостійно виконати поставлені замовником завдання. Починаючи з проекту і створення 3D моделі чаші, і закінчуючи опалубкою і здачею об’єкта. Будівництво бетонної чаші можна порівняти зі зведенням 2-поверхового котеджу, якому для довговічного використання потрібен професійний підхід, сучасні технології та доступні в наявності будівельні матеріали.

Експерти рекомендують новачкам довіряти будівництво басейну під ключ одному підрядчику. Вартість проекту зросте на 5-10%, але у замовника з’явиться одна особа, яка понесе матеріальну відповідальність за всі етапи будівництва. Довірте вибір бренду Б.Н.В. Басейни – сотні відбудованих об’єктів на території України з 1992 року і тільки позитивні відгуки щасливих власників басейнів.