Новини

Побудувати басейн – вартість і пропозиції

У нижньому ціновому діапазоні покупцеві запропонують рішення – басейн вартістю 500 Євро. З високою ймовірністю це купіль для лазні, виготовлена ​​з поліпропілену з габаритами не більше 1,5 х 1,5 метра і глибиною в дві третини людського зросту. Але ж майбутній власник розраховував на плавальний басейн, тому питання ціни звучить знову, але з коригуванням за розмірами.

Побудувати басейн – вартість і пропозиції

На вартість будівництва басейну впливають 3 фактори: габарити чаші, матеріал конструкції і заробіток виробника. Висока конкуренція серед брендів на українському ринку призвела до того, що продавці, прагнучи утримати клієнта, йдуть на мінімізацію власних доходів. Знайте, вирішили побудувати басейн – вартість конструкції встановлюють фізичні розміри чаші і матеріал, з якого виготовлено виріб.

Не можна забувати про додаткові витрати, які українські бренди покладають на плечі покупців. Йдеться про доставку чаші або конструкційних матеріалів зі складу до місця монтажу. Також, виробники включають в кошторису монтаж басейну, підключення обладнання та запуск в експлуатацію. Обов’язково обговорюйте установку і доставку чаші заздалегідь, перед придбанням басейну.

Бюджетний клас

Побудувати басейн - вартістьУ недорогому сегменті, при виборі стаціонарного басейну площею 15-20 квадратних метрів, покупцеві запропонують рішення вартістю 2-3 тисячі євро. В ціну виробники включають підведення водопроводу і запуск в експлуатацію. Бетонні та поліпропіленові конструкції представляють бюджетний клас. З переваг експерти виділяють будівництво басейну під ключ за кресленнями замовника. Однак у виробів завищена теплопровідність, яка змушує власника встановлювати нагрівальне обладнання для підтримки температури води в чаші.

Якщо вартість здасться завищеною, майбутньому власнику запропонують економ варіант з установкою збірного басейну. Мобільна конструкція без проблем встановлюється в котлован, перетворюючись в стаціонарну чашу. При тій же квадратурі, власник за виріб віддасть 1300-1500 Євро. Недолік збірних басейнів в недовговічності і високій теплопровідності.

Пошук золотої середини

Побудувати басейн - вартістьЛюбителям золотої середини виробники пропонують скловолоконні басейни. Чаші з площею 25 квадратних метрів обійдуться власникові за ціною 4-5 тисяч Євро. Скловолокно – міцний і надійний композиційний матеріал, який захистить виріб від деформацій. Чаші зі скловолокна дозволено залишати наповненими водою на зиму. Басейн перетворюється на каток, а конструкція не руйнується при розширенні льоду всередині.

До золотої середини продавці відносять басейни з нержавіючої сталі, які порадують власника міцністю і довговічністю. Однак теплопровідність металу вимагає постійного підігріву води в чаші, ніж та відштовхує покупців, що бажають заощадити, і на покупці, і на експлуатації басейну.

Елітний клас

Керамічні та композитні чаші з площею 25 квадратів обійдуться покупцеві в 10-15 тисяч Євро. Спочатку, ціна відлякує відвідувачів магазину. Але, заглядаючи в майбутнє, при перерахунку витрат на експлуатацію басейну, покупець розуміє, в чому виграш. Міцна конструкція прослужить мінімум 50 років – експерти прогнозують століття експлуатації, але поки немає доказової бази, адже керамічні чаші створили на заході 20 століття. Низька теплопровідність знижує витрати електрики на підігрів, а структура чаші виключає налипання бруду і розмноження мікроорганізмів.