Новини

Пластикова терасна дошка (матеріал ПВХ)

Терасна дошка з пластику – прямий конкурент дерев’яному настилі, який звикли бачити покупці в приморських містах або прибережних зонах відпочинку. У порівнянні з галькою, дошка зручна для переміщення вантажів або ходьби. При порівнянні з бетонною або асфальтованій доріжкою, покриття довговічніше і симпатичніше.

 Пластикова терасна дошка

При облаштуванні стаціонарного басейну або дачної ділянки, пластикова терасна дошка грає роль декору. Настил підбирається по дизайну і колірній гамі будівель і нерухомих об’єктів. Експерти запевняють, що терасна дошка не оздоблювальний матеріал, а конструкційний. Але на практиці виходить, що у настилу подвійне призначення.

Переваги ПВХ

Пластикова терасна дошкаУ порівнянні з дерев’яним настилом, пластику не потрібно догляд. Одного разу уклавши терасну дошку з ПВХ, власнику нема про що турбуватися найближче десятиліття. Підвищена вологість, перепади температур і шкідники не страшні пластику. Однорідність структури приховує пошкодження настилу у вигляді подряпин. До того ж, покупець не обмежений у виборі забарвлення вироби. При бажанні замовника, виробник виконає роботу по кресленнях, зробивши індивідуальний малюнок або форму терасної дошки.

Пластик піддається різанню, термічній обробці і модернізації без застосування спеціального інструменту. Міцність конструкцій з ПВХ не поступається дереву, проте виріб в рази легше і не псується при тривалому зберіганні. Дошка не вигоряє на сонці, не тріскається і ніколи не поранить любителів ходити по настилу босоніж. Виріб з ПВХ не горить і не стирається.

Недоліки пластикової терасної дошки

Пластикова терасна дошкаНавіть при завуальованому зовнішньому вигляді підлогового накриття, ходьба по настилу з ПВХ босоніж видає структуру терасної дошки. Пластик апріорі вважається бюджетним класом і неприйнятний серед відвідувачів елітних розважальних та оздоровчих центрів. У виробів з ПВХ низька теплопровідність. У прохолодний день настил зберігає температуру підлоги, проте в спекотні літні дні ходьба по терасної дошці босоніж доставить відвідувачам незручності.

У порівнянні з дерев’яним або композитним настилом, пластикова терасна дошка поступається в довговічності. Щоб зіпсувати зовнішній вигляд підлогового накриття з ПВХ знадобиться десятиліття. У дерева термін експлуатації на цілий порядок вище. Однак експерти запевняють, що конкуренції з пластиковими конструкціями, дерев’яні підлоги при басейні або присадибній ділянці вимагають щорічної чистки і хімічної знезаражувальною обробки. Тому питання довговічності спірне.

На закінчення

Перераховуючи переваги і недоліки, виробники забувають про вартість. Пластикова терасна дошка продається в бюджетному класі, а відповідно і ціна у вироби набагато привабливіше, ніж у рішень з дерева або композитних матеріалів. А далі, вирішувати покупцеві, що важливіше – дорогий зовнішній вигляд, довговічність або комфортабельність. Виріб з ПВХ відноситься до золотої середини, де ціна постійно, залишається незмінною.