Новини

Переваги композитних басейнів

Уявіть на мить, що нічого не знаєте про видах і технологіях виготовлення басейнів. І отримаєте ввідні дані: водойми виготовляються з пластика, скловолокна, бетону і металу.

Переваги композитних басейнів

Скловолокно – інакше іменується композитом, адже матеріал складається з компонентів і являє собою неоднорідну масу. Однак виробники запевняють, що скловолоконні чаші за складом не ідентичні виробам з композитів. Природно, постає запитання до продавців – в чому відмінності і переваги композитних басейнів.

  1. Довічний термін експлуатації. Виробник заявляє, що композитні вироби прослужать 50 років і сміливо дають офіційну 25-річну гарантію на свою продукцію.
  2. Міцність конструкції. Продавці запевняють, що у басейнів з композитів підвищена жорсткість і чашу дозволено ставити в піщаний або нестійкий грунт. Власникам композитних басейнів дозволено взимку воду не зливати, перетворюючи водойму в каток.
  3. Виготовлення в заводських умовах гарантує власнику однорідність маси і додаткову міцність виробу. У чаші немає стиків, а гладка внутрішня басейну не акумулює сміття і грязь.

Хитрощі виробників

Товщина стінок конструкції – перший критерій, який розділяє на два види однакові за структурою чаші. Скловолоконні басейни виготовлені з 3-5 шарів: акрил, емаль, скловолоконні наповнювачі і смоли. Товщина виробу не перевищує 5-7 міліметрів. Зсередини чаша обробляється додатковим захисним шаром, виготовленим на основі полімеру гелькоута. Матеріал покликаний не допустити руйнувань при впливі ультрафіолету.

Композитні басейни також в складі містять акрил, скловолокно, смоли і емалі, однак по товщині стінок, виріб вдвічі або втричі перевершує заявлені розміри недорогих чаш. Компанія Б.Н.В. Басейни, офіційно заявляє про присутність в керамічних конструкціях армованих ниток, що підсилюють корпус продукції.

Композитный бассейн Атлантида

Елітна продукція

Не можна забувати про новинку – серії Ceramics. Керамічні басейни – це вироби з композитних матеріалів з додаванням додаткового шару, до складу якого входить керамічна крихта, яка посилює корпус чаші. Виробники запевняють покупця в тому, що елітні басейни прослужать вічність і дозволяють ставити виріб в сейсмічно нестійких регіонах.

На додаток, елітні чаші зсередини обробляють 3D Ultra текстурою, яка грає роль додаткового захисного шару, що підвищує жорсткість вироби. Результат – міцний басейн, купивши одного разу який, власник забезпечить комфортабельний відпочинок біля води трьом поколінням.

Рекомендації експертів

Виявити підробку при покупці виробів з композитних матеріалів не складно. За логікою, скловолоконні чаші з товщиною стін 5 міліметрів будуть відрізнятися за вагою. Переваги композитних басейнів випливають з ваги – стінка чаші товщиною 15 міліметрів відіб’ється на масі конструкції, відповідно, жорсткість і міцність водойми буде втричі вище.

Перед придбанням, експерти рекомендують покупцям познайомитися з виконаними завданнями виробника. Вивчивши портфоліо і познайомившись з відгуками про бренд в засобах масової інформації, зважитися на покупку простіше.