Новини

Павільйон для басейну – накриття для чаш

У 21 столітті, класичні павільйони для басейнів перекочували в побутові умови. Надійне накриття використовують під зимівлю бджіл у вуликах, зберігання дров, будівельних матеріалів або водного транспорту. Однак, апріорі, павільйон замислювався для басейну.

Павільйон для басейну

Основою для виготовлення павільйону служить метал. А знаючи конструкційні особливості матеріалу, не важко здогадатися, що з габаритами і формою вироби у власника проблем не виникне. Під металом виробники розуміють нержавіючу або оцинковану сталь, анодований алюміній або кольоровий метал. На практиці, павільйон для басейну, за собівартістю, вигідно виготовляти з анодованого алюмінію.

Павільйон для басейнуТоркаючись обмеження з будівництва накриття для басейну, експерти запевняють, що зовнішній вигляд конструкції визначають перекриття, використовувані в ролі захисту. Павільйони роблять з класичного і органічного скла, ПВХ плівки, поліпропілену і поліетилену, а також застосовують полікарбонат.

Види конструкцій

Зняття обмежень за габаритами і формою павільйонів, дозволяє власникам басейнів будувати прямокутні, круглі, овальні і трикутні конструкції. Зовнішній вигляд накриття обмежується тільки фантазією будівельника, або фінансами замовника.

Павільйон для басейну або зимового саду встановлюється, як самостійна конструкція. Але не виключені варіанти з монтажем накриття біля житлового будинку, гаража або іншої нерухомості.

За функціональністю павільйони підрозділяються на стаціонарні, мобільні і розсувні конструкції, з власними достоїнствами і недоліками. Наприклад, у стаціонарних накриттів підвищена жорсткість, яка продовжить терміни експлуатації і захистить басейн в складних погодних умовах. Мобільні і розсувні вироби покращують комфортабельність власнику в сезон купання, однак через знімних елементів і рейок швидше забруднюють басейн і знижують міцність конструкції.

 Особливості в будівництві

До виготовлення павільйону ставляться так само, як до будівництва нерухомості. Крім габаритів зберігається всередині об’єкта, враховується корисна площа для побутових потреб. Йдеться про встановлення додаткового обладнання (фільтри, нагрівач, лежаки), а також про зону відпочинку біля води. Виробники рекомендують в розрахунках габаритів павільйону робити припуски 50-100 сантиметрів по кожному борту басейну.

Павільйон для басейнуВисоту конструкції визначає призначення басейну. Стаціонарні конструкції розраховуються під людський зріст. Мобільні конструкції, що вимагають повного демонтажу для доступу до води, виготовляють з мінімальною висотою 15-20 сантиметрів. Розсувні павільйони роблять з плаваючою висотою. Якщо користувач не планує купатися в басейні взимку, накриття вистачить і півметрової висоти. А любителям зимового купання доведеться побудувати павільйон в повний зріст, для комфортабельного відпочинку біля води при сильних морозах за стінами конструкції.

Рекомендації експертів

Побудувати павільйон для басейну власними силами легко. Володіючи ручним інструментом, зварювальним апаратом і будівельними матеріалами, не важко створити накриття під басейн. Винятком вважається виготовлення павільйону складних конструкцій. Справа в тому, що на українському ринку складно відшукати кожен аркуш оргскла або полікарбонату, необхідної форми. Тому будівництво елегантних павільйонів рекомендується довіряти професіоналам.