Новини

Оздоблення стін в приміщенні з басейном

Чи плануєте установку всередині приміщення, прораховують найдрібніші деталі: монтаж, підведення каналізації та електрики, обробку стін, вентиляцію. Поставити чашу в будівлі і відзвітувати в виконану роботу не вдасться – підвищена вологість знищить будинок зсередини.

Оздоблення стін в приміщенні з басейном

Оздоблення стін в приміщенні з басейномДизайнери і будівельники сходяться в думках – оздоблення стін в приміщенні з басейном виконується під стати чаші. Матеріал і підбирається індивідуально під тип басейну – так простіше вираховувати вологість в приміщенні і визначати потужність вентиляційного обладнання.

Також не зайвим вважається установка на водну гладь басейну захисного накриття, здатного утримувати вологу всередині чаші при просте. Солярна плівка, батутними покриття або ролет – вибирати власнику. Виробники накриттів, для зручностей користувача, пропонують автоматизовані продукти, які вміють після натискання кнопки, самостійно накривати і відкривати чашу з водою.

Стіни обробляють керамічною плиткою, водонепроникною композитної мозаїкою, ПВХ-плівкою або водовідштовхувальним фарбою і стійким до поглинання вологи гіпсокартоном. У кожного виду обробки власні переваги і недоліки.

Композитна мозаїка

Оздоблення стін в приміщенні з басейномСкловолокно – будівельний матеріал, стійкий до утворення бактерій, тому скляна мозаїка цінується покупцями, яких цікавить оздоблення стін в приміщенні з басейном. Стійкість до перепаду температур і вологи, міцність і довговічність – роблять композитну мозаїку кращою пропозицією для обробки зовнішньої частини басейну і стін всередині будівлі. Недолік – вартість. Оздоблення приміщення з урахуванням гідроізоляції іноді оцінюється не нижче ціни самого басейну і не кожному покупцеві по кишені.

Керамічна плитка

По трудомісткості у класичній плитки з кераміки немає конкурентів. Будівельники зазначають, що за вартістю матеріалів, обробка дешевше інших видів, проте процес укладання вимагає навичок в роботі і додатковий час.

Оздоблення стін в приміщенні з басейномКерамічна плитка зацікавить власників басейнів, які бажають встановити додатковий підігрів підлоги і стін в приміщенні. Кераміка довговічна, міцна і функціональна. Однак експерти рекомендують для обробки приміщення з басейном запрошувати професіоналів, які вміють виконувати поставлене завдання. Проблема в тому, що слабке місце для плитки – шви, які можуть пропускати вологу і допускати розвиток мікроорганізмів.

Недорогі рішення

ПВХ-плівка, фарба і стійкий до вологи гіпсокартон – недорогі, але і недовговічні рішення. Експерти запевняють, що раз в десятиліття, власнику належить обробка стін в приміщенні з басейном по новому колу. З іншого боку – оновлення зовнішнього вигляду зони для купання оцінюється власниками будівлі позитивно.

Довговічність недорогих рішень пропорційна професіоналізму виконавців і якості підібраних для обробки будівельних матеріалів. Не можна забувати про вентиляцію приміщення – підвищена вологість скоротить експлуатаційний термін гіпсокартону.