Новини

Особливості будівництва та переваги переливного басейну

Що відрізняє стильний і красивий басейн від звичайного? Як досягти ефекту повного злиття водної гладі з горизонтом? І, нарешті, практична задача, як зберегти воду чистою при економії дезінфекційної хімії? Відповіді на всі ці та багато інших питань в нашій сьогоднішній статті.

Особливості будівництва скіммерних і переливних басейнів

Залежно від принципу забору і циркуляції води басейни діляться на скіммерні та переливні.

Вода в скіммерних басейнах знаходиться нижче бортика на 10 – 15 см. Спеціальний насос забирає воду через віконця в стінах (скімери), а після фільтрації, знезараження і нагрівання вода повертається назад через форсунки. Відстань між поворотними форсунками має становити близько двох метрів. Навпаки кожних двох форсунок розташовується один скіммер. Особливістю даного типу басейнів є той факт, що в місцях забору води часто утворюється піна і застоюється бруд.

28_2У переливному басейні відтік води відбувається за рахунок переливу через бортик в влаштований навколо чаші басейну жолоб. Тому піна на поверхні не утворюється. У той же час конструкція такого басейну передбачає наявність накопичувальної ємності, об’ємом не менше 10% самої чаші. Розташовується вона в підвалі або технічному приміщенні, причому обов’язково нижче рівня води. Там же знаходиться і обладнання для експлуатації водойми. Повернення води здійснюється через форсунки, розташовані на підлозі чаші на відстані двох метрів один від одного. За рахунок додаткових закладних елементів, переливного лотка, решітки та вимог щодо їх розміщення вартість будівництва переливного басейну виходить дорожче скіммерного відсотків на 20.

Переваги переливного басейну

Незважаючи на велику вартість будівельних робіт, переливні басейни мають ряд очевидних переваг.

28_33По-перше, забір води відбувається по периметру всього басейну. А найбрудніша вода знаходиться саме на поверхні. Але завдяки влаштуванню переливних басейнів, в ньому відсутні зони з застояною водою. Тому такий спосіб циркуляції води вважається найкращим і подібним природному.

По-друге, витрата дезінфікуючих препаратів для знезараження води в переливному басейні набагато менше за рахунок системи циркуляції. Також відсутня необхідність в частій заміні води.

По-третє, переливний механізм служить регулятором води при великій кількості людей, що купаються.

І, нарешті, по-четверте, можливість побудувати басейн, водна гладь якого зливається з навколишнім пейзажем і йде в горизонт, є саме у переливних басейнів.

Басейн інфініті

28_4Басейни без країв, що є пам’ятками всесвітньо відомих готелів і курортів – це басейни инфініті. Знаменитий сінгапурський Marina Bay Sands має на 57 поверсі переливний басейн, конструкція якого створює ілюзію води, що стікає водоспадом прямо на міські квартали.

Незважаючи на новизну візуального ефекту даних водойм для вітчизняного ринку, переливні басейни з’явилися ще на початку 17 століття у французькому Версалі. У наші дні грамотно побудувати переливний басейн і домогтися максимального ефекту від контакту з навколишньою природою, здатні тільки фахівці з відмінною репутацією і багаторічним досвідом будівництва та комплектації басейнів.

Звертайтеся в компанію Б.Н.В. Басейни, і ваша присадибна ділянка стане змагатися з красою екзотичних курортів з їх розкішними басейнами инфініті на островах Бора-Бора, Сент-Люсії і Мальдівах.

Компанія Б.Н.В. пропонує можливість купити готові басейни або побудувати капітальний басейн в Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та інших містах України. Наша ціна на композитні, скловолоконні, бетонні басейни є найкращою пропозицією від виробника. Хочете дізнатися більше про акції та вигідні умови покупки, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.