Новини

Особливості будівництва композитних басейнів

Власний стаціонарний басейн – це здорово! Сімейний відпочинок у води в спекотні літні дні, ігри в басейні або змагання з плавання – мрія власників заміських котеджів і дачників. Розберемося детальніше, які особливості будівництва композитних басейнів і як усунути всілякі «підводні камені».

Особливості будівництва композитних басейнів

 

Намагаючись знайти компроміс між довговічністю і вартістю, майбутні власники роблять ставку на чаші з композитних матеріалів. Гідний вибір. Бентежить тільки перелік вимог під установку.

 

Особливості будівництва композитних басейнів

 

Композитний басейн – це цілісна, виготовлена ​​з особливих технологій чаша. Басейн, в заводських умовах, збирається з композитних матеріалів. Витримуються технічні умови по товщині шару кожного компонента, виконується усадка і термічна обробка. Надійність, міцність і жорсткість конструкції забезпечує товщина стінок, яка за європейськими нормами знаходиться в межах 10-15 мм. Якісно виготовлений композитний басейн неможливо підняти поодинці. Найчастіше, для транспортування і установки чаші в котлован, виробник використовує спецтехніку.

 

Особливості будівництва композитних басейнів

Особливості будівництва композитних басейнів

  1. Перед установкою басейну, в обов’язковому порядку, виконується розвідка ґрунтового складу. Міцності чаші досить, щоб витримати зміщення ґрунту, але виробник не рекомендує ставити чашу в сейсмічно активних місцях. Даючи 25-річну гарантію на басейн, продавець бажає переконатися, в міцності ґрунту.
  2. Монтаж чаші на об’єкті виконує продавець. Тому покупцеві слід вивчити маршрут доставки композитного басейну до місця призначення. З огляду на габарити конструкції, прорахувати проїзд тягача, і поворот стріли автокрана. Зі свого боку, продавці підбирають економічний транспорт. Басейни доставляються з заводу на об’єкт автомобільним або водним транспортом. Іноді залучають авіацію.
  3. Підготовка котловану на плечах власника ділянки. Але технічні розміри задає виробник басейну. Враховується глибина ями, товщина шару подушки з щебеню і піску, а також зміцнення стін.
  4. З огляду на особливості будівництва композитних басейнів, обов’язковою умовою є підведення водопостачання до чаші і відведення каналізаційних стоків. Не зайвим буде проведення електропостачання, адже габаритні конструкції потребують постійної очищенню води.

Особливості будівництва композитних басейнів

 

Встановлюючи басейн на ділянці, не можна забувати про зону відпочинку і накриття. Середньостатистичний відступ від чаші – 1 метр по всьому периметру. Як настилу, ідеальне рішення – терасна дошка з дерева або композитів. Накриття покупець вибирає самостійно. Для композитних басейнів, професіонали компанії BNV Ukraine рекомендують павільйони. Перевага з тому, що чаші відмінно переносять заморозки і мають низьку теплопровідність. Класичний павільйон і нагрівач для води знімуть обмеження з басейну по сезонності купання. Взимку, чаша з композитних матеріалів, наповнена по вінця водою, перетворюється на каток. Чим не привід для сімейного дозвілля?