Новини

Особливості басейнів з нержавіючої сталі

Басейни, виготовлені з нержавіючої сталі – це Lexus серед інших хороших автомобілів. Вибираючи даний басейн, ви обираєте безпечність і довговічність. Вкладаючи гроші на початку, ви забуваєте про суттєві витрати на його утримання в подальшому.

Характеристики нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь – це легована сталь, стійка до корозії в атмосфері і агресивних середовищах. Існує три типи нержавійки:
• Корозійностійкі
• Жаростійкі сталі
• Жароміцні сталі

19_1Для виготовлення басейнів застосовується сталь першої групи. З корозійностійкої сталі виготовляється також хірургічні інструменти, обладнання для нафтогазової промисловості, побутовий посуд.

Властивості нержавійки не потребують особливого опису. Зупинимося на експлуатаційних властивостях сталі, що знаходиться в постійному контакті з водою.

Перевагами чаші з нержавіючої сталі є:
• гладка непориста поверхня, що перешкоджає росту бактерій
• стійкість до температурних деформацій
• не вигорає під дією ультрафіолету
• процедура капітального очищення чаші відбувається набагато легше і швидше, ніж бетоної
• термін експлуатації більше 40 років

Особливістю догляду за таким басейном є той факт, що для очищення стінок басейну не можна застосовувати засоби, що містять соляну кислоту і відбілювачі.

Особливості експлуатації відкритих і внутрішніх басейнів з нержавіючої сталі

19_2Нержавіюча сталь не реагує на сезонні зміни. Відкритий басейн спокійно витримує зимівлю, і немає необхідності зливати воду. Руйнівна дія морозу на плитку не страшна для бортів з нержавійки. Адже завдяки підвищеній теплопровідності лід тане при контакті з нержавіючою сталлю, і не створює надмірних тисків на стінки. Гнучкість і пружність сталі також дає можливість витримувати певні тиски, що виникають, з часом, з боку ґрунту.

Ці ж властивості матеріалу роблять внутрішній басейн стійким до руху фундаменту будівель. Чаші з нержавійки відповідають вимогам безпеки для будівництва в сейсмічних зонах. Там, де бетонна чаша дасть тріщини, басейн з нержавіючої сталі, в гіршому випадку, отримає легкі деформації без порушення цілісності та герметичності чаші.

Басейн з нержавіючої сталі може бути побудований усередині будинку. Всі вузлові елементи та секції басейну виготовляються на заводі і поставляються на об’єкт готовими до монтажу. Товщина металу становить від 1,5 до 5 мм, в залежності від конструкції чаші і статичного розрахунку вузлів. Монтаж відбувається за допомогою суцільного зварювання TIG. Це, так званий, сухий процес монтажу, що не вимагає одночасної присутності будівельників і фахівців з водопідготовки. Останнім необхідно мати загальне уявлення про проект і його вимоги. Таким чином, на стадії монтажу присутні менша кількість людей і рух автотранспорту, відсутність пилу, сильного шуму.

Купити басейн з нержавіючої сталі

19_3Головною особливістю даного типу басейнів є той факт, що технологія будівництва чаші дозволяє згодом вносити зміни в її конструкцію, додаючи нові зони і елементи. При цьому колір поверхні старої і нової чаші не матимуть візуальних відмінностей. Єдиною вимогою є ретельне шліфування швів і відсутність гострих кутів на стиках поверхонь.

Можна сміливо сказати, що басейни з нержавіючої сталі – це басейни майбутнього. Гнучкість в конструкціях дозволяє, при необхідності, легко модернізувати громадські спортивні басейни в розважальні водні комплекси.

Зрозуміло, що відповідальність за будівництво сучасного басейну з нержавіючої сталі здатні взяти тільки компанії з великим досвідом і відмінною репутацією на ринку будівництва басейнів. Компанія Б.Н.В. Басейни з радістю запропонує проект громадського або приватного басейну, зробить підбір необхідного обладнання, зробить монтажні роботи, налагодження і обслуговування об’єкта. Дізнатися про вигідні умови придбання басейну ви можете, звернувшись в компанію Б.Н.В. Басейни за телефоном гарячої лінії 0-800-502-901.

Сохранить