Новини

Навіси для басейнів – види

Навіси для басейнів – це жорсткі конструкції, що забезпечують захист басейнів від зовнішніх природних факторів.

Ультрафіолетове випромінювання, пил, сміття, бруд і сторонні предмети. У список можна додати економію електроенергії на підігріві води і зниження природного випаровування. Не всі навіси для басейнів, види яких представлені на ринку, здатні надати повний захист від усього, залишаючись при цьому зручними в експлуатації. Але компроміс знайти легко.

 

Навіси для басейнів – види

 

У розрізі конструкцій, навіси бувають каскадні, арочні, з відкритим бічним простором і павільйони. Всі види навісів призначені для вуличних басейнів. У свою чергу, вироби відрізняються за формою, зовнішнім виглядом і матеріалом виготовлення. За типом використання, навіси підрозділяються на стаціонарні, розкладні, мобільні і розсувні конструкції.

 

Навіси для басейнів - види

 

Найпопулярніші у користувачів навіси для басейнів – стаціонарні арочні, виготовлені з жорсткого і легкого матеріалу. Оцинкована сталь, анодований алюміній, лаковане дерево або пластик використовується в якості несучої конструкції. Для перекриття, виробники застосовують полікарбонат, скло або плівку з ПВХ. Арочні навіси запобігають потраплянню в басейн опадів, заломлюють ультрафіолетові промені і створюють тінь в сонячну погоду. Недолік один – навіс не захистить від попадання в чашу сміття і пилу.

 

Павільйони – справжній саркофаг для стаціонарного басейну. Конструкції націлені убезпечити власника від усіх негараздів. А на додаток, павільйони зберігають температуру води в чаші і знижують випаровування в суху теплу погоду. Наявність розсувного механізму дозволяє відкрити повний доступ до басейну під час купання, або закрити чашу по непотрібності.

 

Навіси для басейнів - види

 

Мобільні та розкладні конструкції віднімають час на установку і демонтаж. Але по компактності і функціональності такі накриття практичні. По закінченню сезону купання, власник розбирає конструкцію, а басейн накриває міцним захисним матеріалом. Вивільнення місця на ділянці – вагомий аргумент для багатьох власників заміських вілл і присадибних ділянок.

 

Кращий навіс для басейну

 

Співвідношення зручності, ціни і довговічності завжди залишається в пріоритеті у покупця. Тому вибір люди роблять на користь жорстких конструкцій. Несуча конструкція підбирається на металевій основі. По довговічності – анодований алюміній раціональне рішення. Перекриття практичні з полікарбонату. Так як скло крихке, а плівка з часом рветься.

 

Навіси для басейнів - види

 

Вибір виду навісу для басейну за власником басейну. Професіонали рекомендують перевагу віддавати розсувним павільйонам. Прості і надійні конструкції створюють всі умови для цілорічного відпочинку. Якщо побудувати павільйон з урахуванням зони відпочинку і монтажу додаткового обладнання, то вуличний басейн перетвориться на повнофункціональний критий комплекс. Фільтр для води, нагрівач, лежаки, душова кабінка – варіантів щодо поліпшення побуту не злічити.