Новини

Навіщо потрібні накриття для басейнів

Накриття для басейнів – це захисні конструкції, що запобігають потраплянню сміття, пилу та інших сторонніх предметів в чашу, наповнену водою.

За видами, накриття бувають мобільними і стаціонарними. За типом, підрозділяються на жорсткі і м’які конструкції. Шукаючи відповіді на питання «навіщо потрібні накриття для басейнів», покупці впевнені, що мова йде тільки про стаціонарних вуличних басейнах. На практиці, будь-яка чаша, встановлена ​​в будинку або під відкритим небом, наповнена водою або порожня, потребує накриття.

 

Навіщо потрібні накриття для басейнів

 

Крім захисних функцій, накриттів властиво утримувати тепло води в чаші. Таке рішення допоможе заощадити електрику на підігріві. Адже більшість власників вважають за краще купатися в басейні цілий рік. Для таких випадків, виробники накриттів навіть підготували готові рішення у вигляді павільйонів. Жорстка конструкція, зведена над басейном, створить кращі умови для відпочинку. А розсувний механізм павільйону усуне незручності користування в літній сезон.

 

Накриття басейнів потрібні і для підтримки мікрофлори в чаші. А точніше, для усунення умов, що підтримують життя бактерій і мікроорганізмів. Захист від ультрафіолетових променів позитивно позначиться на стінках чаші. Басейн не вигорить на сонці, а на дні і стінах не заведеться рослинність.

 

Навіщо потрібні накриття для басейнів

 

Безпека використання басейнів на першому місці у батьків. Жорсткості будь-якого накриття досить для того, щоб витримати на поверхні дитини або домашнього вихованця. Винахідливість виробників на висоті – є такі накриття, які здатні витримати над басейном і автомобіль. А це економія місця у дворі по закінченню сезону.

 

Накриття для басейнів: види

 

Розсувні павільйони. Анодований алюміній і стільниковий полікарбонат, при виготовленні жорстких конструкцій, гарантують власнику басейну захист і довговічність в експлуатації. Павільйони – краще рішення для любителів цілорічного відпочинку в басейні.

 

Навіщо потрібні накриття для басейнів

 

Батутне накриття. Матеріал за складом віддалено нагадує міцний брезент, але по міцності і теплоізоляції перевершує на кілька порядків. Недороге рішення допомагає швидко законсервувати басейн на зиму і додає місце у дворі, дозволяючи влаштовувати на поверхні склад.

 

Ролетне накриття. Недорога, але дуже проста конструкція накриє басейн в лічені хвилини. Ролети відмінно утримують тепло води в чаші і заблокують потрапляння всередину сміття і пилу. А міцності конструкції досить для утримання на поверхні діточок.

 

Полівінілові накриття. Навіщо потрібні накриття для басейнів з жорстких конструкцій, якщо є армований вініл. Матеріал міцний і стійкий до агресивного середовища, ніж та приваблює покупців. Для усунення складнощів з розгортанням накриття над басейном, виробники пропонують мобільне рішення у вигляді редуктора і рейок. Полівініловим накриттям віддають перевагу власники баз відпочинку в прибережних районах.

 

Навіщо потрібні накриття для басейнів

 

Солярна плівка. Найпростіший і дешевий вид накриттів для басейну. Плівка відмінно утримує всередині чаші температуру і вологу. Однак через частого використання плівка легко зношується – деформація і перегини порушують структуру матеріалу. По довговічності, накриття вистачить на 2-3 сезони.