Новини

Накриття для басейнів: додаткові витрати або необхідність?

Вибираючи оптимальний варіант басейну – капітальний стаціонарний або наземний збірно-розбірний, багато хто вважає, що комплекту фільтрувального обладнання буде достатньо.

У попередніх статтях ми вже писали про необхідність ставити очисні системи навіть в невеликих басейнах, об’ємом до 10 м3. Ще одна важлива умова чистоти води в басейні – це дезінфекція. До основних методів знезараження води відносять хлорування і бромування. Щоб купання у воді було комфортним, а шкіру і слизові оболонки не дратував запах хлору і інші хімічні речовини, їх вміст у воді не повинен перевищувати допустимі норми.

З уроків хімії кожному школяреві відомо, що концентрація речовини у воді тим більше, чим менше обсяг води. Як відомо, вода з басейну з часом випаровується, особливо влітку. Наприклад, в залежності від температури повітря, з площі відкритого басейну в 45 м2, за добу випаровується близько 1 м3 води.

Зменшити кількість випаровування води дозволяють накриття. Навіть для басейнів всередині приміщення накриття необхідні для зменшення рівня вологості. Крім того, накриття здатні захистити басейн від попадання дрібного сміття, пилу, пуху. Вода зберігає свою чистоту довше, витрати дезінфікуючих засобів менше і купатися – справжнє задоволення!

Типи накриттів для басейнів

Сьогодні  на ринку України представлені кілька видів накриттів, кожен з яких має свої особливості. Чим дорожче накриття, тим більше функцій воно виконує, довговічніше і зручніше у використанні. До основних типів відносяться:

– Павільйони

– Ролетні накриття

– Батутні накриття

– Полівінілові накриття

– Солярна плівка

Павільйони для басейну

Nakrytiya_01Павільйони – це стаціонарні або розсувні конструкції, каркас яких виконаний з алюмінієвого профілю, а стінки з полікарбонату. Вартість павільйону визначається якістю матеріалів, з яких він виготовлений, типом конструкції, розміром і конфігурацією.

Компанія Б.Н.В., маючи багаторічний досвід в будівництві та обслуговуванні басейнів, називає павільйони найпрактичнішим типом накриття. Судіть самі: крім захисту води, павільйон, при наявності системи обігріву, дозволяє купатися в басейні цілий рік і в будь-яку погоду. Конструкція павільйону не береться корозії і прослужить вам не менше 15 років. У басейн, закритий павільйоном не проникнуть діти і домашні тварини.

Ролетні накриття для басейнів

Ролетні накриття або автоматичні жалюзі, придбали свою популярність відносно недавно. Ролети – це захисне накриття, що складається з пластикових пластин, з’єднаних між собою.

Nakrytiya_03Ролетні накриття здатні витримати вагу до 5 кг / м2. Тому стверджувати, що вони захистять дитину від контакту з водою не можна. Також не рекомендується залишати ролети на зиму, так як вага снігового покриву може їх пошкодити. У той же час в басейнах закритого типу, ролетні накриття компанії Б.Н.В. при гарантійному терміні служби 3 роки, відмінно виконують свої функції і 4, і 5 років.

Збірка і установка накриття займає близько 5 хвилин. Простим цей процес роблять двигун і короб. Підсумовуючи всі витрати на установку ролетного накриття, виходить, що його вартість приблизно дорівнює вартості павільйону.

Розташовуватися ролети можуть як на поверхні води, так і під нею. На відміну від павільйонів, вони не захаращують своїм виглядом ділянку. Якщо чаша басейну має звуження, круглу або овальну форму, для даного типу накриття це не є проблемою. Вони підбираються чітко під форму чаші.

Батутне накриття

Nakrytiya_04Батутне накриття – складається з міцного матеріалу, який кріпиться ременями до босоніжної зони. Компанія Б.Н.В. представляє накриття з матеріалу POLYPROPYLENE MONO FILAMENT. Реклама виробників даного виду накриття стверджує, що воно здатне витримати навіть слоненятко. Дійсно, випробування підтверджують унікальну міцність матеріалу, що дозволяє зберігати цілісність при навантаженні більше трьох тонн або близько 350 кг / см2. Тому під вагою людини батутне накриття точно не порветься!

Даний тип накриття проектується індивідуально під розмір і форму вашого басейну. Відносно доступна вартість батутного накриття (рази в три дешевше павільйонів і ролет) обумовлена необхідністю накривати басейн вручну, що вимагає докладання зусиль і часу.

Полівінілові накриття

Полівінілові накриття поєднують переваги всіх вищеназваних варіантів. Крім теплозбереження та захисту від сміття, вони мають міцність батутного накриття. Забезпечуючи безпеку для дітей, як павільйон, вони не захаращують ділянку. Накриття розстеляється і збирається автоматично, рухаючись по рейках над дзеркалом води.

У комплект полівінілового накриття компанії Б.Н.В. входить: армований вініл, рейки і редуктор.

ПВХ-покриття має високу стійкість до атмосферних факторів, витримуючи діапазон температур від -30 ° C до +70 ° C, не вигоряє на сонці, стійке до дії побутової хімії. Всі ці переваги обумовлюють високу вартість даного типу накриття – майже в два рази більшу, ніж павільйон або автоматичні жалюзі.

Солярна плівка

Nakrytiya_02Солярна плівка здатна зменшити випаровування і охолодження води, запобігти потраплянню дрібного пилу. Але функцію захисту плівка за визначенням виконати не може. Термін придатності плівки становить, як правило, 1-2 сезони. Тому сферою застосування її є бюджетні варіанти басейнів. Для експлуатації плівки застосовують спеціальний намотувальний пристрій. Загальна вартість солярного покриття з пристроєм становить приблизно десяту частину вартості ролетного накриття або павільйону.

Розпродаж накриттів для басейну зі знижкою до 30%

Місія компанії Б.Н.В. – піклуватися про здоров’я українців, створюючи умови для заняття плаванням. Розуміючи, що накриття мають велике значення для нормальної експлуатації басейну і безпеки його власників, компанія Б.Н.В. дає можливість придбати будь-який вид накриття для басейну зі знижкою до 30%.

Замовити павільйон для басейну в Києві, і інші види накриттів для басейну в Харкові, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та в будь-якому місті України можливо в компанії Б.Н.В. до 30 вересня 2016 року.

Поспішайте, і звертайтеся з усіх питань покупки накриттів для басейнів до фахівців компанії за телефоном гарячої лінії: 0-800-502-901.