Новини

Монтаж СПА басейну (джакузі) на вулиці

Продавці обіцяють, що для запуску гідромасажного басейну потрібно розпакувати СПА, наповнити водою і підключити до електрики. Алгоритм вірний, але покупців при монтажі виникає ряд питань, які неможливо вирішити самостійно і потрібно виклик представника компанії на об’єкт.

Монтаж СПА басейну

Гідромасажні чаші (джакузі) встановлюються тільки на рівну поверхню з твердим підставою. Нахили і перекоси обладнання не допускаються. Обмеження викликані специфікою вбудованого обладнання, що відповідає за нагрівання, очищення та транспортування води в джакузі. Монтаж СПА басейну передбачає створення стійкої до осаді майданчики з бетону, цегли, терасної дошки або іншого будівельного матеріалу.

Монтаж СПА басейнуРозпакування гідромасажного басейну на об’єкті рекомендується довірити представнику магазину, який навіть після повної оплати СПА басейну несе матеріальну відповідальність за цілісність конструкції і комплектацію. Експерти рекомендують на етапі розпакування оглянути чашу зсередини, в пошуках відколів і подряпин.

Підключення чаші до цивілізації

Підведення води, каналізаційних стоків та електрики лежить на плачах покупців. Потурбуватися про водопроводі і прокладання силового кабелю належить до монтажу СПА басейну. Інакше, представник компанії, в цілях економії власного часу, підключить джакузі водопровідними шлангами до найближчого джерела, продемонструє працездатність обладнання і покине об’єкт.

Монтаж СПА басейнуМонтаж труб і електропроводки, по техніці безпеки, рекомендується виконувати по землі, на необхідній глибині. Однак для любителів зимового відпочинку в СПА басейнах, встановлених на вулиці, подібні вимоги доставлять масу незручностей. Експерти вважають, що запуск джакузі в мороз стане неможливим через замерзання води в укладених в землі трубах. Тому любителям купання взимку належить потурбуватися про наявність пластикових шлангів для мобільного підключення СПА до водопроводу. Або підвести трубу з нержавійки від будинку до гідромасажної ванни – подібні конструкції відмінно розморожуються газової грілкою.

Особливості експлуатації

Гідромасажний СПА басейн, як і побутова техніка, з кліматичним обладнанням, захищений авторськими правами. Гарантія виробника забороняє користувачеві самостійно розбирати, відновлювати працездатність або модернізувати джакузі. Тому про оснащенні гідромасажного басейну слід думати перед покупкою, в магазині. Установка засобів мультимедіа та інших компонентів з електронікою виконується тільки представниками компанії, що продала СПА басейн.

Гідромасажні ванни, в порівнянні зі стаціонарними басейнами, вважаються мобільними конструкціями, що допускають демонтаж вироби і перенесення чаші в інше місце. Виробник і продавець не виключають самостійну транспортування СПА басейну користувачем, проте рекомендують виконувати подібні дії в присутності представників магазину. Інакше власнику загрожує втрата офіційної гарантії.