Новини

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний – стандартне запитання людей, що зважилися обзавестися власним басейном. Інтерес викликаний тим, що ціна для однакових за розмірами чаш однакова. А матеріали для виготовлення різні. Завідомо правильної відповіді не існує. І не вірте експертам, які віддають перевагу певному типу басейну. Все залежить від зовнішніх факторів. І для кожного покупця ці фактори різняться.

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний: особливості

Є дві істотні відмінності між цими типами басейнів, які і визначають доцільність вибору. Пов’язані вони з конструкційними можливостями і обслуговуванням.

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний

Скловолоконні басейни – це заводська лита конструкція певної форми. Виробник, в заводських умовах, виготовляє чаші встановлених розмірів. Які відрізняються довжиною і прямокутною формою. Тобто, побудувати у дворі будинку басейн 5х5м неможливо. І завод-виготовлювач не буде перебудовувати лінію під одного-двох замовників.

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний

Бетонні басейни будують за кресленнями покупців. Форма і розміри обмежуються тільки бюджетом покупця. Великий квадратний або кутовий басейн – легко. Гнучкість в будівництві відмінна. До того ж, бетонні конструкції будь-яких розмірів можна встановлювати всередині приміщень. А скловолоконна габаритна чаша навряд чи пройде в дверний або віконний проріз будівлі.

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний

Але у бетону, проти скловолокна, є один серйозний недолік. У матеріалу висока шорсткість поверхні. Які б технології не використовував виробник, внутрішні пористі стіни басейну швидко притягують до себе бруд і мікроорганізми. А ось ідеально гладка поверхня скловолокна, навпаки, не створює умов для подібного забруднення. На власника басейну це відбивається фінансово. Буде потрібно частіше чистити чашу від бруду і мікроорганізмів. В середньому, на обслуговування бетонних басейнів йде на 30-50% більше грошей, ніж на скловолоконні конструкції.

 

Скловолокно або бетон: традиційні рішення

Щоб якось компенсувати недоліки, виробники пропонують цікаві інноваційні підходи. Для захисту внутрішніх стінок бетонного басейну від налипання бруду використовують захисну плівку. Гладкий матеріал ідеально справляється з поставленим завданням і прослужить власнику не один рік. До речі, виробники роблять плівки в різних колірних гамах і навіть з малюнками. Що дуже ефективно покращує зовнішній вигляд зони для купання. І тоді питання «купити великий басейн зі скловолокна або бетонний» не такий складний для покупця.

Купити великий басейн зі скловолокна або бетонний

Виробники великих скловолоконних басейнів теж не сидять склавши руки. Максимум, який можна «вичавити» з виробництва – це 30х5 метрів, або 13х5,5м. Коли мова йде про чашах малих і середніх розмірів, ширина не перевищує 3,5 метра. Як варіант, виробники пропонують встановлювати 2 басейни, компонуючи їх під ландшафт ділянки. А щоб якось себе реабілітувати, оснащують одну з чаш гидромассажним обладнанням. В результаті, у власника з’являється 2 басейни. Один для плавання, а інший для прийому СПА процедур. Встановлено вони поруч і не порушують зовнішній вигляд зони відпочинку.