Новини

Купити басейн. Найпопулярніші питання при виборі басейну

«Сім разів відміряй, один раз відріж», – стверджує народна мудрість. Фахівці компанії Б.Н.В., займаючись продажем, будівництвом та обслуговуванням басейнів вже чверть століття, прийшли до висновку, що вибір басейну і обладнання для його експлуатації повинен бути максимально усвідомленим. Щоб купити басейн і насолоджуватися плаванням довгі роки, уникнути дорогих помилок і розчарувань – вашій увазі відповіді на найпопулярніші питання при виборі басейну.

Скіммерний або переливний?

75_perelivБудь-який тип басейну, в залежності від способу циркуляції води, може бути двох видів скіммерний або переливний. Скіммер – це пристрій, що всмоктує воду з поверхні басейну і передає її в фільтраційну систему. Скиммери розташовують з розрахунку 1 штука на 25 м2 дзеркала басейну або на 35-40 м3 обсягу води. На кожен скіммер встановлюють не менше двох форсунок повернення води.

У переливному басейні вода рівномірно переливається за борт. Це дозволяє уникнути так званих місць застою брудної води та збору сміття, особливо в чашах неправильної форми. У громадських басейнах частіше застосовується цей принцип циркуляції води. Вода в переливному басейні довше залишається чистою, що дозволяє використовувати менше хімії для дезінфекції. Особливістю переливних басейнів є необхідність установки ємності для збору води і подачі її в фільтраційну систему.

Який спосіб дезінфекції води вибрати?

75_childЧи є у членів вашої сім’ї схильність до алергії або підвищена чутливість шкіри? Наскільки жорсткою є водопровідна вода у вашій місцевості або вона надходить зі свердловини? Як часто ви збираєтеся користуватися басейном? Чи буде він знаходитися в будинку або на вулиці? Під навісом чи ні? Можливо, ви захочете наповнити басейн морською водою? Відповіді на ці питання допоможуть вам правильно вибрати метод очищення і дезінфекції води.

Відомо, що воду в басейні при правильному використанні необхідно  змінювати не частіше одного разу за сезон. Щоб вода залишалася прозорою і свіжою, вона повинна проходити механічну очистку від сміття, пилу, піску і відмерлих мікроорганізмів. Механічне очищення здійснюється за допомогою фільтрів: пісочного, мембранних, вугільних. Вибираючи фільтр головне правильно розрахувати і продуктивність виходячи з обсягу води в басейні.

75_ckimmerЗнищення біологічно активних забруднювачів: мікробів, бактерій і продуктів їх життєдіяльності відбувається завдяки знезараженню або дезінфекції води. Існують хімічні і безреагентні способи дезінфекції. До перших відносяться хлорування, бромування, озонування, використання кисневмісних реагентів, комбіновані – препарати кисня + хлор.

До безреагентних відноситься обробка води силою фізичного впливу: ультразвук, ультрафіолет, електроімпульси.

Для досягнення максимальної якості води при мінімальному використанні хімічних препаратів, компанія Б.Н.В. рекомендує комбіновані методи обробки води в басейні. Використання хімічних реагентів разом з загрозою фізичної розправи робить воду якісної і безпечної навіть для чутливої дитячої шкіри і слизових.

Щоб дізнатися, як вигідно купити басейн у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та інших містах України, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901. Також в компанії Б.Н.В. ми можете безкоштовно отримати консультацію про те, як побудувати бетонний басейн, вибрати готовий композитний або скловолоконий басейн з доставкою, купити накриття для басейну й устаткування для очищення води і експлуатації водойми.

Купити готовий басейн за ціною виробника в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та інших містах України можна звернувшись в наші салони або на сайт https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/