Новини

Композитний басейн в будинку – огляд рішень

Чому продавець рекомендує ставити композитний басейн в будинку, а не пластик і не бетон – перше питання покупця. Відповідь проста – всередині будівлі рекомендується встановити надійну і довговічну конструкцію, яка не потурбує власника в найближчі 3-4 десятиліття.

Композитний басейн в будинку

У розрізі композитних матеріалів, українські виробники готові запропонувати скловолоконні, композитні та керамічні басейни. Вироби відрізняються в ціні і за експлуатаційними характеристиками. Об’єднує чаші надійність конструкції, яка вище, ніж у бетону і поліпропілену. Однак композитний басейн в будинку не вдасться відбудувати по кресленнях замовника. Але з десятків чаш, представлених на ринку, покупець напевно підбере те, що потрібно.

Переваги композитних чаш

Крім довговічності, біля басейнів з композиційних матеріалів, ряд переваг. У виробів низька теплопровідність, яка допомагає зберегти температуру води в чаші. Економія на підігріві помітна при щоденному використанні басейну. У композитних матеріалів дрібніше структура покриття, яка стійка до утворення бактерій. Досить поглянути на внутрішні стіни пластикових і бетонних басейнів, щоб побачити різницю.

Композитний басейн в будинкуПриродна усадка будівлі – ще одна проблема, з якою зіткнуться власники бетонних басейнів, встановлених всередині будинку. Текти вуличного басейну не така страшна, як догляд води під житловий будинок. У порівнянні з бетонними чашами, композитні басейни піддаються демонтажу та перенесення в інше місце.

Так що ж вибрати

Чим більше товщина стінок басейну, тим вище міцність і жорсткість конструкції. За визначенням, кращий варіант – керамічний басейн, який виробники на додаток прикрашають внутрішнім покриттям 3D Ultra. Виріб прослужить століття, а офіційна 25-річна гарантія продавця – хороша мотивація для покупця.

Композитні басейни по структурі схожі з композитними чашами. У них відсутня тільки додатковий утеплюючий шар Ceramics і елегантне 3D покриття зсередини.

Композитний басейн в будинкуСкловолоконні басейни менш міцні в порівнянні з композитними чашами. Але в співвідношенні ціна-якість, конструкції перевершують по міцності бетон з пластиком. Та й теплопровідність наближена до композитним і керамічних виробів.

А що ж ставити в будинку

Для власних потреб експерти рекомендують встановлювати керамічні басейни, які монтуються один раз і гарантовано прослужать вічність. Плануючи установку чаші під розважальний бізнес, пріоритет зміщують в сторону собівартості. У недорогому сегменті цікаві скловолоконні басейни, які допоможуть економити на підігріві і не збирають мікробів, як чаші з бетону, пластику або металу. До того ж, велика ймовірність, що користувачі з необережності зашкодять басейну.

Композитні басейни – золота середина для покупця, який мріє про довговічність, але жадає заощадити на покупці. Виключивши привабливе 3D Ultra покриття з імітацією океанського дна, майбутній власник отримає бажаний результат. Що стосується габаритів і зовнішнього вигляду, то тут рішення залишається тільки за покупцем.