Новини

Якщо хочеш бути здоровим – будь ним! Аквааеробіка в басейні.

Коли екологічна обстановка в більшості міст є вкрай небезпечною, а система охорони здоров’я набуває суто комерційний характер, турбота про власне здоров’я стає особистою справою кожного. Про користь аквааеробіки для профілактики і лікування ряду захворювань наша сьогоднішня стаття.

Наше здоров’я – у наших руках!

Екологічні фактори, що впливають на здоров’я людини, є й немає сенсу зупинятися на питанні «Хто винен?». А ось «Що робити?», якщо немає можливості змінити місце проживання або роботу? Відповідь – зміцнювати імунітет і змінювати ставлення до навколишнього світу.

Якщо з зовнішніми факторами кожній окремій людині боротися не під силу (по суті, це завдання держави і значна роль екологічних рухів у формі громадських організацій), то чинники, які мають індивідуальний вплив необхідно знати в обличчя і ліквідувати на початковій стадії.

Стрес, як фактор ризику.

Зростання серцево судинних захворювань і зменшення середнього віку людини, що зазнає ці проблеми, викликає побоювання у медиків усього світу. Психологи ж одностайні в думці, що причиною захворювань є стрес – «тихий вбивця» сучасного суспільства, головна причина захворювань. Саме високий рівень стресу призводить до проблем з роботою серця, високого артеріального тиску, аритмії і болів у грудях, розвитку еректильної дисфункції у чоловіків і уповільнення росту у дітей.

На щастя, протистояти руйнівному впливу стресу здатні такі загальнодоступні фактори: фізичні навантаження і позитивні емоції.

А кращого заняття, ніж вправи у воді придумати складно. Адже водний фітнес нормалізує психоемоційний стан, покращує настрій, зміцнює сон і несе цілий ряд позитивних моментів!

Вплив аквааеробіки на здоров’я людини.

21_2Компанія Б.Н.В. Басейни за кілька десятків років будівництва і обслуговування басейнів має чудові відгуки від відвідувачів спортивних клубів та власників приватних басейнів. Адже можливість провести час, плаваючи в власному водоймі – це не тільки відмінний релакс, але і очевидна користь. Ми щасливі від того, що наш досвід і знання в продажу і комплектації басейнів допомагають українцям бути здоровими.

Займатися аквааеробікою можна в будь-якому типі басейнів компанії Б.Н.В. Композитні, поліпропіленові, скловолоконні, збірно-щитові, бетонні басейни придатні для занять за умови, що їх глибина і розміри дозволяють вам зануритися в воду по груди і виконувати махи руками і ногами.

Популярність фізичних вправ у воді пояснюється законами фізики: тіло відчуває себе легким і розслабленим. При більшому опорі в воді, ніж на повітрі, навантаження на м’язи практично не відчувається. Тому користі від аквааеробіки набагато більше, ніж від занять на суші.

Крім красивої фігури благотворний вплив від аквааеробіки отримають шкіра. Потоки води роблять її гладкою і пружною. За допомогою аква-фітнесу можна виправити поставу. Літнім людям актуальним є питання профілактики та розробки суглобів.

Програми водних вправ

21_3Плавання в басейні показано абсолютно всім: дорослим і дітям, вагітним жінкам, людям похилого віку.

Для кожної категорії людей існують свої програми оздоровлення. Безумовно, що жінкам, які очікують народження дитини, необхідно перед заняттями аквааеробікою в басейні проконсультуватися з лікарем. Якщо у доктора немає вагомих причин тривожиться про здоров’я майбутньої мами, водні вправи дозволять їй розслабитися, зменшити набряклість ніг, тренувати дихальну систему і м’язи тазу. Крім того, плавання сприяє правильному положенню плоду в утробі.

Звичайним категоріям дорослих і дітей фізичне навантаження для занять в басейні здатний спланувати кваліфікований тренер. Якщо ви є щасливим володарем власного басейну, то кілька відео уроків або персональних занять з інструктором буде досить для розуміння плану тренувань.

Лікарі рекомендують вправи в басейні в наступних випадках:

  • Захворювання серцево судинної системи на ранньому етапі;
  • Варикоз і набряклість ніг;
  • Підвищений рівень холестерину і цукру;
  • При стресових навантаженнях, неврозах, емоційному виснаженні;
  • Проблеми опорно-рухового апарату (радикуліт, остеохондроз);
  • Реабілітація після переломів, розтягнень, ударів.

21_4Безумовно, кращий засіб від хвороб – їх запобігання. Тільки задумайтеся, з 100% розробок нових препаратів тільки 2-3% спрямовані на профілактику здоров’я людини!

Для міських жителів, що мають скромні квадратні метри в багатоповерхівках, порятунком буде відвідування громадського басейну. Якщо ж у вас є власна ділянка, можливість придбання басейну для занять плаванням і аквааеробікою – це давно не проблема.

Компанія Б.Н.В. Басейни пропонує композитні, скловолоконні, поліпропіленові чаші від виробника, здійснює проектування і будівництво капітальних басейнів в Києві, Львові, Дніпрі та в інших містах України. Зателефонуйте за телефоном гарячої лінії: 0-800-502-901 та дізнайтеся про вигідні умови придбання басейнів.