Новини

Як схуднути і оздоровитися, займаючись аквааеробікою в басейні?

Вересень вже настав … Але для справжніх леді та поважаючих себе джентльменів, питання підтримки гарної форми актуальние завжди. Фізичні вправи в басейні – найлегший і приємний спосіб скинути зайві кілограми, скорегувати фігуру і оздоровити весь організм. Про секрети водного фітнесу та спортивний інвентар, за допомогою якого результат досягається набагато швидше, наша сьогоднішня стаття.

Кращий спосіб лікування – профілактика

У попередній статті ми говорили про важливу роль водного фітнесу як інструменту подолання стресу. Так, так, «тихий вбивця», що загрожує сучасному поколінню амбіційних, успішних і цілеспрямованих людей діє непомітно. Тому наявність власного басейну від компанії Б.Н.В., для занять плаванням і водним фітнесом, стане ефективним захистом вашого життя і здоров’я.

Тим більше що для плавання і фізичних вправ у воді підходить будь-який тип водойм, що пропонує компанія Б.Н.В. Басейни: бетонні, композитні, скловолоконні, поліпропіленові та збірно-щитові.

Якщо ви відкладаєте покупку басейну через невміння плавати та можливого страху води, придбаного в дитинстві, то крім позитивних психологічних установок на практиці вам допоможуть спеціальні пристосування: жилет, аквапояс, нарукавники. Ці та багато інших пристосувань зроблять тренування не тільки ефективними, але і безпечними як для дорослих, так і для дітей.

Програми для схуднення і корекції фігури

Women with water aerobics noodles

Women with water aerobics noodles

Залежно від вихідної картини і очікувань людини відносно бажаної ваги, вправи в басейні необхідно поєднувати з додатковими заняттями в тренажерному залі і, звичайно ж, з правильним режимом харчування або спеціальною дієтою. При дотриманні загальних правил і регулярних занять без фанатизму протягом одного місяця, можливо, скинути близько 6 кілограм зайвої ваги.

Існує комплекс вправ, спрямованих на зниження ваги, корекцію фігури в цілому або тільки окремих зон. Тому, щоб заняття приносили задоволення і бажаний результат, перед початком тренувань необхідно визначити мету і план її реалізації.

Новачкам рекомендовано розпочати тренування, тривалістю 30 хвилин. Далі збільшити до 45 хвилин. Згодом тренування може становити годину і більше активних занять.

Перед початком занять необхідно розігріти м’язи. Спокійного плавання протягом 10 хвилин буде достатньо. Далі – розминка: на глибокому вдиху підніміть руки, кілька разів підтягніться на носочках. На напівзігнутих ногах зробіть підскіки. Нижче ми наводимо комплекс вправ, повторювати які слід по 10 разів кожне.

Для корекції талії:

  • Стоячи у воді, зімкніть долоні на рівні сонячного сплетіння. Кисті притисніть до грудей, лікті упріть в живіт.
  • Виконуйте повороти всім корпусом вправо і вліво.
  • Виконуйте нахили вперед і назад.
  • Руки повинні бути покриті водою.

Для корекції живота і стегон:

  • Сядьте на підлогу басейну, щоб вода покривала груди. Зробіть упор руками ззаду.
  • Робіть махи ногами вперед і вниз.
  • Робіть перехресні махи прямими ногами – «ножиці».

Для корекції стегон:

  • Стоячи у воді по груди, зігніть ноги в колінах, руки випрямити над головою.
  • Вистрибуючи з води, тягніться за руками.

Для преса і ніг:

  • Стоячи по груди у воді виконуйте біг на місці, високо піднімаючи коліна. Руками працюйте, як при звичайному бігу. Тривалість вправи – 10 хвилин.

Для корекції ніг:

  • Стоячи по плечі у воді, поставте ноги на ширину стегон.
  • Виконуйте стрибки, під час яких зводите ноги разом, і знову розводите при приземленні.

Вправи для сідниць і стегон:

  • Взявшись руками за поручні, одну ногу заведіть назад.
  • Піднімайте ногу максимально високо і опускайте.
  • Для кожної ноги вправу виконати по 10 разів. Спину необхідно тримати рівною.

Інвентар та обладнання для аквааеробіки

22_3Закони фізики роблять тіло, занурене у воду легким, а навантаження менш відчутними. Щільність води перевищує густину повітря, тому всі нахили, повороти, стрибки, махи руками і ногами, що виконуються під водою вимагають більших зусиль, і, отже, є більш ефективні.

Комплекс занять аква фітнесом передбачає активні навантаження на м’язи плечових суглобів, рук і грудей. Крім того, забезпечується активний процес корекції сідниць і стегон. Часто в програму включаються вправи для преса.

Щоб збільшити ефективність тренувань інструктори часто рекомендують виконувати той же комплекс вправ з використанням спортивного інвентарю.

Цій меті служать такі пристосування, як обважнювачі для рук і для ніг, гантелі, штанга, аквапояс, акварукавички і спеціальне взуття.

Багато вправи вимагають залишатися на одному місці. Утриматися в певному положенні допоможе той же аквапояс, жилет і плавальна дошка.

22_5Аква фітнес – це спочатку, заняття корисне і позитивне. Надати більше яскравих емоцій здатні такі атрибути, як м’яч і нудлс – спеціальні гнучкі палиці для водних вправ.

Компанія Б.Н.В. Басейни вже чверть століття піклується про здоров’я українців, створюючи умови для плавання. Понад шість тисяч приватних та громадських басейнів виготовлені нашою компанією, щоб зробити Ваше життя радісніше і приємніше.

Компанія Б.Н.В. Басейни пропонує композитні, скловолоконні, поліпропіленові чаші від виробника, здійснює проектування і будівництво капітальних басейнів в Києві, Львові, Дніпрі та в інших містах України. Зателефонуйте за телефоном гарячої лінії: 0-800-502-901 та дізнайтеся про вигідні умови придбання басейнів.