Новини

Як побудувати павільйон

Вибираючи будівництво басейнів під ключ, власники поспішають облаштувати вуличний водойму навісом. Виключаючи готові рішення виробника, не рідкісні випадки самостійного складання та монтажу захисної конструкції.

Як побудувати павільйон

У будівництві і монтажі павільйонів немає відмінностей, зводиться виріб для басейну, зимового саду, теплиці або торгового кіоску. Структура скрізь однакова, а відмінності в зовнішньому вигляді, габаритах і собівартості. Перед тим, як побудувати павільйон, власнику належить прорахувати фізичні розміри конструкції і зіставити з власними фінансами.

Як побудувати павільйон

Експерти компанії Б.Н.В. рекомендують відразу вирішити з видом монтажу, адже конструкція буває мобільного, стаціонарного або розсувний. На технологію виготовлення цього вибір не впливає, проте в фінансовому питанні витрата очевидний – для мобільних конструкцій знадобиться посилювати жорсткість, а розсувні павільйони вимагають наявності рейок і електричного або ручного приводу.

Конструкційні матеріали

Для виготовлення каркаса знадобляться металоконструкції. Пластик для створення несучих частин, з міркування безпеки, експерти виключають. Так, поліпропілен або поліетилен стійкі до ультрафіолету і перепадів температур. Але по жорсткості, матеріал в рази програє металу. Нержавіюча сталь або анодований алюміній – вибирати власнику, однак варто зауважити, що легована сталь – дороге задоволення, і для створення мобільних конструкцій важкий метал не підійде.

Як побудувати павільйон

Перед тим, як побудувати павільйон, власнику належить вибрати захисний матеріал, грунтуючись на потребах і фінансових витратах. Для теплиць або басейнів, при виготовленні мобільних або розсувних конструкцій, в недорогому сегменті підійде поліетиленова плівка. Дешевий матеріал при акуратному зверненні відслужить літній сезон без нарікань. Бажаючим побудувати надійне накриття на басейн, зимовий сад або теплицю, експерти рекомендують придивитися до листів з полікарбонату. Міцний матеріал прослужить десятиліття.

Планування, розрахунки та монтаж

Чим простіше і нижче конструкція, тим менше витрати на будівництво – така аксіома застосовна тільки до стаціонарних водойм, коли потрібна підготовка басейну до зими. Для зимового саду, теплиці або торгового павільйону доведеться виганяти конструкцію заввишки з людський зріст, орієнтуючись на позначку в пределах2-3 метрів. Малюючи креслення майбутньої будови з стійкого до зносу полікарбонату, експерти Б.Н.В. рекомендують відкласти в сторони лекало, так як знайти на ринку вигнутий під потрібним кутом матеріал проблематично.

Як побудувати павільйон

Власникам басейнів, які мріють під павільйоном здійснювати водні процедури в зимовий час, належить перерахунок конструкції по периметру. Рекомендується розширити ширину конструкції на один метр по всім бортах чаші і зробити павільйон заввишки в людський зріст. Крім комфортабельності, враховується місце для монтажу нагрівального обладнання, роздягальні та зони відпочинку.

На закінчення

Пізнання в будівництві, бажання і наявність фінансів незмінно призведе конструктора до заповітної мрії. Уміння працювати з інструментом і правильні розрахунки дозволять будівельнику заощадити. Однак іншим користувачам, які шукають, як побудувати павільйон, але не мають навичок в будівництві накриттів, експерти рекомендують припинити мріяти і довірити вибір професіоналам, купивши готову конструкцію у виробника.