Новини

Дошка терасна – необхідність в кожному будинку

Терасна дошка – це вид підлогового накриття, що володіє певними фізичними властивостями. Матеріал, з якого виготовляється настил, визначає призначення терасної дошці. А також формує вартість виробу на ринку.

Дошка терасна – необхідність в кожному будинку, впевнені будівельники і дизайнери.

 

Дошка терасна - необхідність в кожному будинку

Починаючи з обробки підлоги всередині приміщень і закінчуючи вуличними альтанками з присадибними ділянками. Терасна дошка – універсальний настил, що володіє перевагами і позбавлений недоліків. Щоб урізноманітнити вибір покупця, продавці пропонують тисячі варіантів, що відрізняються за матеріалом виготовлення, зовнішнім виглядом і ціною.

 

Дошка терасна – необхідність в кожному будинку

 

Потреба в терасної дошці починається з побажання покупців зберегти тепло в приміщеннях. У порівнянні з дерев’яною підлогою, у настилу ряд переваг:

  • Стійкість до вологи. Терасної дошкою облагороджують стаціонарні басейни, сауни, лазні та причали. Виготовлений з дерева або композитів настил обробляється спеціальним складом, відштовхуючим воду.
  • Теплоізоляція. Теплопровідність терасної дошки прагне до нуля. Звідси й інтерес у покупців, які мріють зберегти тепло в неопалюваних приміщеннях.

Терасна дошка: пропозиції

 

Дошка терасна - необхідність в кожному будинку

У настилу з натурального дерева навряд чи знайдуться конкуренти. Правильно підібрана і оброблена деревина стійка до будь-яких змін клімату. Ні 30-градусний мороз, ні 50-градусна спека, не зіпсують терасну дошку з дерева. Сосна, ясен, дуб – класичний матеріал, який використовується для виготовлення настилу. Любителям екзотики пропонується сибірська модрина. Та сама, з якої будувалися флотилії великих держав. Зупинити покупця зможе тільки вартість. За якість доведеться платити відповідну ціну.

 

Дошка терасна - необхідність в кожному будинку

Терасна дошка з пластику – бюджетний варіант, який користується попитом в державних установах і зонах відпочинку. Дешевий матеріал не проводить тепло і піддається відновленню. Недолік – мала міцність.

Золота середина між якістю і вартістю – терасна дошка з композитних матеріалів. Вибір наповнювача для настилу допомагає врегулювати ціну. Колір, малюнок, фізичні властивості – покупець завжди знайде для себе готове рішення.

На закінчення

Дошка терасна – необхідність в кожному будинку, адже переваг у продукту більше, ніж недоліків. Ходити і бігати по настилу безпечно – матеріал не ковзає. Теплоізоляція дошки виключає передачу холоду або тепла, допускаючи ходіння по настилу босоніж. Підвищена вологість, фізичні ушкодження при падінні важких предметів на підлогу або зсуву грунту, не заподіють шкоди терасної дошці.

 

Дошка терасна - необхідність в кожному будинку

Вибираючи настил для будинку, пірсу або басейну, професіонали рекомендують починати з фізичних властивостей матеріалу. Спочатку озвучується потреба і бюджет, після чого вибирається матеріал і зовнішній вигляд. Адже у кожного виду настилу власні фізико-хімічні властивості, які по-різному проявляються на практиці.