Новини

Будівництво композитних басейнів

Переваги композитних конструкцій, в порівнянні з бетоном, металом і пластиком, очевидні. Підвищена міцність, роздільна ставити чашу в котлован без заливки бетоном, а також використовувати в зимовий час, замість ковзанки. Довговічність і економічність – структура басейну стійка до фізичних пошкоджень і не пропускає тепло. Швидкість установки, також вважається гідністю – привезли, поставили в котлован, підключили обладнання, красиво обробили і наповнили водою.

Будівництво композитних басейнів

Єдиний недолік конструкцій з композитних матеріалів – відсутність виготовлення чаші по кресленнях замовника. Басейн створюється на заводі, за технологією бренду і не допускає внесення коригувань в габарити вироби. Будівництво композитних басейнів виробники компенсують кількістю модифікацій. Українські компанії пропонують купити десятки чаш, починаючи з негабаритних купелей, закінчуючи 13-метровими конструкціями. В окремих випадках, під замовлення, завод погодиться побудувати подовжений до 30 метрів басейн.

Вибір чаші і транспортування

Будівництво композитних басейнівЗнайшли на сайті виробника басейн мрії – не поспішайте замовляти. Зателефонуйте представником компанії. А краще, викличте менеджера на об’єкт і поділіться планами. Власники забувають про зонах відпочинку для басейну, а також водопроводі і електриці для підключення додаткового обладнання. Підземні води і рух грунту керамічним чашам не страшні, але для пісковика доведеться продумати фундамент. Транспортування чаші до місця монтажу на плечах покупця, але силами представників компанії. Автомобілем, баржею, вертольотом – обмежень немає.

Установка басейну

Монтаж композитного басейну простий. Чаша ставиться в котлован і обсипається щебенем. Кранівник і один робочий впораються з поставленим завданням за один день. Інша справа – зовнішній вигляд. Бетонна опалубка, терасна дошка, керамічна плитка або піщано-галькові, вибирати власнику басейну.

Будівництво композитних басейнівПри установці чаші вирішується питання з підключенням водопроводу, стоку і електрики. Встановлюється додаткове обладнання, накриття та аксесуари для басейну. Без послуг професіоналів не обійтися, але виробники часто включають подібні заходи в вартість басейну замість знижки. Покупців таке рішення влаштовує, адже одне відповідальна особа – гарант довговічності.

Запуск в експлуатацію

Будівництво композитних басейнів вважається завершеним після наповнення чаші водою і перевірки працездатності додаткового обладнання. Зокрема, очисної, освітлювальної та нагрівальної техніки. При наповненні басейну водою і тестуванні, вади монтажу проявляються відразу – за 2-4 години. Перекіс чаші через усадки грунту визначається за рівнем води і виправляється підрядником власними силами.

Текти в водопроводі видно по падінню рівня води, а електроніка не працює через невірне підключення електропроводки. Виробники дають офіційну гарантію (не менше 10 років на чашу), тому зобов’язані усувати несправності за викликом на об’єкт. Однак проблеми рекомендується усувати на місці, до підписання акта про здачу об’єкта в експлуатацію.