Новини

Будівництво бетонних басейнів

Надійність конструкції, довговічність і мінімальні фінансові витрати – критерії, на які спираються покупці, які вирішили побудувати басейн.

У розрізі будівельних матеріалів, вибір невеликий, якщо орієнтуватися на недороге рішення. Професіонали просувають будівництво бетонних басейнів, здатних задовольнити всі побажання покупця.

Бетонні конструкції обходяться в рази дешевше, в порівнянні зі скловолокном і іншими композитними матеріалами. Жирний плюс – це будівництво басейну за кресленнями замовника. Довжина, ширина, глибина або звивиста форма – з бетоном немає ніяких обмежень.

 

Будівництво бетонних басейнів

 

Надійність чаші і довговічність часто покупці приймають за єдине ціле. На практиці, надійність – це міцність конструкції. Наприклад, в зимову пору, яка перетворилася на лід вода, з легкістю розірве зсередини пластикову чашу. А бетон витримає розширення льоду, перетворивши басейн в каток. Зсув ґрунту в сейсмічних районах, підземні течії – при будівництві доведеться враховувати всілякі природні катаклізми.

Довговічність – це здатність басейну не руйнуватися з часом. Неправильно розрахувавши суміш піску та цементу з присадками, при будівництві чаші власними силами – чекайте фіаско. Власники в соціальних мережах описують руйнування конструкції зсередини буквально за 2-3 роки використання басейну. Ремонт, закладення щілин, фарбування, мастики, плитка – потопаючий корабель вже не врятувати. Відсутність знань в будівництві плавальних басейнів – єдина причина плачевного результату.

Будівництво бетонних басейнів

Українські компанії, які пропонують будівництво басейнів під ключ, давно навчилися робити міцні і стійкі до зносу конструкції. Власні технології ніхто не розкриє, але відомо два шляхи будівництва бетонних чаш.

  1. Виробник, привозить на будівництво власне обладнання і матеріали. Робочі прораховують і закладають фундамент, і крок за кроком відбудовують чашу по заздалегідь узгодженими кресленнями. Будівництво бетонних басейнів, в таких випадках, легко затягнеться на 1-2 місяці, в залежності від габаритів конструкції.
  2. Виробник в заводських умовах відливає бетонні панелі і доставляє на місце будівництва. Робочі закладають фундамент і просто збирають чашу, як конструктор, скорочуючи в рази час до здачі об’єкта.

 

Будівництво бетонних басейнів

 

В обох випадках, компанії-виробники дають офіційну гарантію на відбудований басейн – 5-15 років. Але не завжди заявлені терміни відповідають дійсності. Наприклад, будівництво чаші в осінньо-весняний період, при несприятливих погодних умовах, негативно позначається на якості бетонних поверхонь. Зайва волога порушує технологічність процесу виготовлення. У спекотну, навпаки – суміш швидко сохне і згодом обсипається. Та ж збірка басейну з готових плит на місці монтажу усуває подібну ситуацію.

Будівництво навіки

На довговічність чаші впливає і сам виробник. Вірніше професіоналізм працівників, що виконують будівництво бетонних басейнів. Компанії-виконавці починають роботу з геологічних досліджень. На підставі висновків фахівців, визначаються кроки з підготовки котловану під чашу. Якщо на ділянці помічена активність ґрунтових вод – створюється додатковий дренаж. Подушка з піску і гравію, укладання армованих плит, ПВХ плівка, бітумні мастики – професіонали завжди створюють ідеальні умови для будівництва вічних басейнів з бетону.

 

Будівництво бетонних басейнів

Зробити вуличний басейн своїми силами намагалися сотні власників ділянок. Але домогтися надійності і довговічності в експлуатації нікому не вдалося. Згодом чаша обсипається, або дає тріщину по бортах і днища. Не можна забувати і про рослинність – шорсткі стіни конструкції привертають мікроорганізми і бактерії. Професіонали знають, як боротися з проблемою ще на етапі будівництва. Бетон – не той матеріал, з якого без досвіду легко побудувати басейн. Зважилися на простий і недорогий басейн самостійно – віддайте перевагу готовим чашам з пластику або скловолокна. Зважилися на будівництво бетонних басейнів – шукайте надійного, вмілого і технологічно просунутого виконавця.