Новини

Будівництво басейну під ключ

Побудувати басейн помахом чарівної палички неможливо – потрібні розрахунки, заміри та монтаж фундаменту. Навіть професіонали визнають, що поставити водойму де завгодно, не вийде. Не кажучи вже про доморощених будівельників, які бажаючи заощадити, власноруч, за інструкцією, зводять конструкцію.

Будівництво басейну під ключ

Перше і головне рішення, прийняте власником заміського котеджу, дачі або будинку в межах міста – місце розміщення чаші водойми. Будівництво басейну під ключ виконується всередині будівлі, в прибудові типу «зимовий сад» або на присадибній ділянці. Рішення впливає на вибір матеріалу конструкції і габаритів, які визначають вартість робіт.

Поставити чашу в котлован, попередньо засипаний щебенем і залитий бетоном – просте і недороге рішення. Виберіть басейн у виробника, здзвонитеся з представником компанії, узгодьте ціни і приступайте до робіт. Обмежень в будівництві немає.

Складніше поставити басейн всередині житлового приміщення, втілившись в несучий фундамент. Не ризикуйте власним житлом, намагаючись відбудувати конструкцію самостійно. Подібні заходи вимагають додаткових знань – зверніться до експертів і покладіть на плечі виконавців завдання і наслідки.

Будівництво басейну під ключ

Любов до економії

За будівництво водойми більшість власників присадибних ділянок не беруться, проте жага заощадити на виконанні проекту бере верх. Проблеми починаються на формуванні фундаменту, коли покупець басейну невірно розраховує глибину котловану. Експерти рекомендують не бігати з рулеткою і не вимірювати яму власним ростом, а визначившись з типом і габаритами чаші, задати питання підряднику – з’ясувати, як зробити фундамент під басейн.

Виконуючи будівництво басейну під ключ і, орієнтуючись на габарити конструкції, яму доведеться розширювати по периметру і поглиблювати на 50-60 сантиметрів. Порожній простір заповнюється щебенем і бетонується. Не виключений монтаж арматури для формування фундаменту, якщо передбачається установка великогабаритного басейну. Не забувайте про накриття для чаші в несезонний період – залишайте 1-2 метра вільної території навколо передбачуваної установки чаші.

Будівництво басейну під ключ

Проблеми щасливого покупця

Будівництво басейнів під ключ передбачає організацію підведення і відведення води. У завдання виконавця входить монтаж чаші в котлован і підключення електрики і каналізації. Покупцеві доведеться продумати, звідки надходитиме вода в басейн при наповненні, і куди зливатися.

Нехай артезіанська свердловина вирішить проблему з доставкою води всередину – адже власникові котеджу немає сенсу наповнювати басейн хімічно обробленими стоками, проганяючи через лічильник по каналізаційних трубах. А слив – проблема, якщо присадибну ділянку не обладнаний стоком. Не намагайтеся компресором воду скидати за межі басейну, відвівши шланг на пару метрів. Через якихось то15-20 років ділянку перетвориться в болотяну місцевість. Експерти рекомендують знайти в двох-трьох десятків метрів яр і прокласти каналізаційну трубу до місця зливу.