Новини

Басейн з кераміки

Майбутні власники пред’являють басейнах 2 вимоги: довговічність і дбайливість. Підлаштовуючись під покупців, виробники створюють чаші з міцних композитних матеріалів, які гарантують довгий термін експлуатації, що обчислюється десятиліттями.

Басейн з кераміки

Застосовувана при виготовленні басейну кераміка, не дає спокою покупцям, які намагаються порівняти виріб з кружками або нагрівачами. Асоціації наводять майбутніх власників на думку про крихкість вироби. Басейн з кераміки по міцності перевершує існуючі на ринку конструкції: бетон, скловолокно, пластик або композит.

За міцність відповідає виробник, який в заводських умовах створює чашу, використовуючи сучасні технології. За європейськими стандартами, товщина стінок вироби в межах 12-15 міліметрів. Керамічні басейни з меншою товщиною стін не допускаються до продажу в країнах Євросоюзу та США.

Технологія виготовлення

Басейн з керамікиПовернувшись до питання крихкості кераміки, експерти рекомендують уявити бутерброд, в якому підставою виступає грінки з тостера. Накладаючи на бутерброд ковбасу або сир, споживач рясно змащує крихкий тост маслом і укладає по довжині зелень з овочами. Подібне посилення підстави не допустить розсипання продуктів при надкусиваніі.

Басейн з кераміки – подібний бутерброд, тільки компоненти в ньому – будівельні матеріали з різними фізичними властивостями. Прагнучи виготовити міцну і надійну конструкцію, технологи компанії проводять дослідження і діагностику компонентів, що використовуються для створення чаші.

Абсолютна міцність

За основу, при створенні в заводських умовах керамічного басейну, береться скловолокно і поліефірні смоли. М’яким складом чаша формується за габаритами і заданих розмірах. Визначившись з формою, виробник починає поступово накладати шарами будівельні матеріали. У хід йде армована нитка і кераміка, яка додасть жорсткості конструкції і наділить басейн теплоізоляційними властивостями. Прошарками між підсилюють компонентами служить скловолокно і смоли.

Привабливість вироби

Басейн з керамікиМіцні і довговічні вироби Premium класу виробник наділяє додатковим шаром 3D-Ultra. Внутрішня частина чаші набуває привабливе об’ємне покриття з відливом онікса, діаманта або сапфіру. У порівнянні з плівкою ПВХ, що наклеюється на недорогі басейни, покриття обіцяє власнику довговічність. На додаток шар стійкий до ультрафіолету і виключає ковзання на дні і по бортах чаші.

Недоліки керамічних басейнів

У виробів з керамічним шаром недолік – вартість. Майбутніх власників, які мріють купити недорогий басейн, відлякує ціна. Однак, при перерахунку витрат на експлуатацію виробу, покупці визнають, що басейн з кераміки вигідно брати. Відсутність теплопровідності знижує витрати електроенергії для підігріву води в чаші. У захисному шарі немає мікротріщин, в яких люблять селитися мікроорганізми – економія на чищенні. Взимку, наповнений водою басейн перетворюється на каток. А 25-річна гарантія виробника створює привабливі умови для українського покупця.