Новини

Басейн в сауні своїми руками

Про корисність центрів для відновлення здоров’я, таких як лазні і сауни, написані книги і зняті фільми. Але знайти інформацію про будівництво подібних установ важко. Пора звернутися до експертів.

Басейн в сауні своїми руками

Облаштування водойми всередині приміщення не зупинить власника сауни, який вирішив облагородити приміщення для культурного відпочинку. Професіонали рекомендують закладати фундамент під басейн на етапі будівництва будинку, проте не виключають установку водойми після. Басейн в сауні своїми руками виготовити просто, дотримуючись рекомендацій.

Першочергова задача власника – визначити розташування чаші і фізичні розміри. У невеликих приміщеннях басейн радять ставити в кутку, для економії вільного місця. Не можна забувати про підводі каналізації до ємності. На початковому етапі, з урахуванням глибини басейну, власник прораховує сходинки, висоту чаші над рівнем підлоги і планує монтаж поручнів.

Варіанти виготовлення чаш

kupel-sigmaВиконуючи будівництво басейнів під ключ, експерти компанії Б.Н.В. рекомендують використовувати для сауни та лазні виробів з поліпропілену. Пластикові чаші виготовляються по кресленнях замовника, а великогабаритні ємності зварюються на молекулярному рівні, безпосередньо на місці монтажу. Стійкість до ударних навантажень, 10-річна гарантія і 25-річний термін експлуатації, бере гору, при виборі недорогої і якісної басейну для сауни.

Вирішивши заощадити на придбанні поліпропіленового басейну, власнику будівлі підвладний ще один варіант. Міцну і довговічну чашу рекомендують вирізати з баків для рідини і сипучих матеріалів. Пластик вживаних бочок містить запахи зберігалися продуктів, однак, при бажанні, ліквідувати смороду хімічними препаратами нескладно.

Крилаті гойдалки вибору

Поліпропіленова купіль ЗапоріжжяКрім пластикових ємностей, будівельникам доступні матеріали: бетон і дерево. Для заливки бетонного басейну доведеться відбудовувати повноцінний фундамент глибиною 50 сантиметрів, засипати щебенем, забивати арматуру і заливати цементом. Робота складна і вимагає у власника знань в будівництві. У бетонної конструкції, зібраної власноруч, недолік – матеріал набирає воду і потрібно оздоблення стін і дна басейну керамічною плиткою. Уникнути проблеми допоможуть технологи компанії Б.Н.В. З технологією «посилений корпус» бренд відбудує самостійно міцний і надійний басейн, який не потребує облицювання.

З деревом справи йдуть простіше при бажанні встановити купіль з габаритами, що не перевищують два квадратних метра. Недорогі бочки продаються в спеціалізованих магазинах, і змонтувати конструкцію подужає новачок.

На закінчення

Мріючи побудувати габаритний басейн в сауні своїми руками, власник зіткнеться з проблемою пошуку золотої середини між вартістю і довговічністю. З огляду на підвищену вологість в приміщенні, і завищені температури, експерти компанії Б.Н.В. рекомендують схилити чашу вибору в бік зносостійкості, відбудувавши в сауні басейн на десятиліття.

Сохранить