Новини

Басейн бетонний: ціна-гнучкість в будівництві

Максимум комфорту і мінімум витрат – мрія власників ділянки, що зважилися на будівництво басейну. Але це не головна перевага бетонних конструкцій. Гнучкість в будівництві змушує покупця віддати перевагу представнику бюджетного класу.

Басейн бетонний: ціна-гнучкість в будівництві

Чаша для плавання не обмежена в розмірах. Купіль, кутовий або олімпійський басейн, овальна або кругла конструкція – варіантів мільйони. Недорогий будівельний матеріал допоможе зробити басейн всередині будівлі без реконструкції.

Бетонні чаші піддаються доопрацюванні. Відновлення після фізичного пошкодження або модернізація виконуються без проблем. На міцність і надійність конструкції впливає якість будівельного матеріалу. Покупець сам встановлює поріг між якістю і вартістю. Виняток – будівництво басейну під ключ з використанням блоків, відлитих за власною технологією компанією-підрядником.

Басейн бетонний цінаВиготовлення бетонного басейну власними силами – не проблема. Бажання і пізнання в будівництві допоможуть власнику зробити басейн самостійно. Нехай якість у конструкції буде не ідеальне, зате порадує діточок пару літніх сезонів.

Планування і розробка

Чи готові побудувати басейн бетонний: ціна матеріалів і терміни монтажу намічені? Не поспішайте. Експерти рекомендують прорахувати будівництво ще раз. Для початку доведеться викликати геодезиста, який з упевненістю 100% скаже, що на ділянці, під майбутнім басейном немає підземних вод і дозволено зводити бетонне будова. Непогано врахувати відразу підведення водопроводу, ліній стоку і електрики. Роза вітрів, також враховується при монтажі басейну з накриттям.

Заміри виконуються один раз. Враховується не тільки чаша за габаритами, а й прилегла територія, що йде під зону відпочинку. Доріжки біля басейну і дитяча зона позначається відразу. Після будівництва басейну з бетону внести корективи виявиться складно.

Перші кроки в будівництві

Басейн бетонний цінаВикопується котлован. Екскаватором або руками, вирішувати власнику. Котлован під басейн робити під нахилом 10 градусів, щоб земля не обсипалася до основи. Додатково прокладаються траншеї для водопроводу, слива і електрики. Для зливу труба встановлюється під нахилом 4-8 градусів вниз від підстави басейну.

Створення подушки під чашу обов’язково для бетонних конструкцій. Пісок і щебінь не шкодувати. Укладати на дно котловану і трамбувати. Зверху настилається гідроізоляційна подушка. ПВХ плівка, руберойд або мастика – вирішувати власнику.

Спорудження чаші басейну

Міцність гарантує довговічність конструкції. Тому при виготовленні басейну з бетону армування обов’язково. Виняток – будівництво басейну з заздалегідь відлитих на заводі плит, використовуваних компанією-підрядником. Завдання будівельника зробити так, щоб дно і стіни стали однорідною масою, посилюючи один одного.

Для монтажу рекомендується використовувати гідротехнічний бетон. В крайньому випадку, брати цемент марки С-500 і заважати з піском в співвідношенні 1: 2. Для відрахування не застиглого бетону використовувати дерев’яну опалубку. Дати басейну висохнути 2-3 тижні. Після чого, дозволено приступати до обробки. ПВХ лайнер – просте і недороге рішення, яке допоможе привести бетонну конструкцію до привабливому зовнішньому вигляду.