Новини

Будівництво бетонного басейну

Будівництво басейну під ключ – дороге задоволення, сравниваемое споживачами з покупкою автомобіля з салону. Центр для відпочинку та розваг будується капітально і на десятиліття, тому майбутнього власника, крім ціни, хвилює довговічність і дизайн конструкції.

Будівництво бетонного басейну

Перевага бетонних басейнів у відсутності обмежень на вигляд чаші і габаритам вироби. Готелі, державні установи, будинки відпочинку, спортивні школи та медичні центри віддають перевагу будівництву бетонного басейну, замовляючи виконання завдання виконавцем за власними кресленнями.

Будівництво бетонного басейнуБасейни з бетону довговічні, міцні і, при бажанні замовника, піддаються доопрацюванні або відновленню. Конструкції легко інтегруються з додатковим обладнанням і дозволяють власнику вносити додавати оснащення до чаші на вимогу.

Переваги та недоліки бетонних чаш

Відсутність обмежень за габаритами конструкції дозволяє власнику басейну втілити в життя власні мрії, взявши участь в плануванні і розрахунках вироби. На міцність і довговічність конструкції впливає якість будівельних матеріалів, які задіяні при будівництві. Власнику басейну не важко контролювати будівництво чаші, якщо закупівля будматеріалів і робота виконавців знаходяться під повним контролем замовника.

Будівництво бетонного басейну вважається затяжним проектом, для якого в середньому відводиться 30-40 днів. Однак до недоліків критерій відносити не можна, так як терміни монтажу бетонних конструкцій визначають технології виробника, а не будівельники. Наприклад, бренд Б.Н.В. Басейни, використовує технологію «посилена конструкція», переливаючись бетонні плити на заводі і доставляючи басейн по частинах на місце будівництва. Такий підхід скорочує термін виконання проекту в 5-7 разів, дозволяючи власнику отримати результат протягом 5-10 днів.

Будівництво бетонного басейнуНедолік бетонних басейнів в плануванні і створенні технічної документації для будівельників, якщо власник забажає власні думки викласти на папір і створити унікальний проект. Для виконання поставленого завдання знадобиться залучення професіоналів, які працюють з 3D об’єктами, а також виконувати виміри на місці монтажу. Не можна забувати про підведення води, електрики і септика, без яких бетонному басейну не працювати.

Доопрацювання конструкції

Облицювання бетонного басейну або установка ПВХ плівки – другорядне завдання, з якою зіткнеться власник після монтажу чаші. Облицювання керамічною плитки потрібна для посилення і захисту стін конструкції. Лайнер (плівка ПВХ) прикрашає чашу зсередини. Бетонні басейни, зібрані з плит, відлитих на заводі за технологією «посилена конструкція» не потребують обробці. Тому з додаткових робіт експерти рекомендують виконувати тільки установку лайнера, який додає краси чаші.

Підводячи підсумки по будівництву бетонних басейнів, висновок напрошується один – довіряти будівництво потрібно професіоналам, які створюють міцні та довговічні конструкції. Сучасні технології і правильний підхід до будівництва басейнів допомагають вирішувати поставлені завдання.