Новини

Терасна дошка модрина

Власники стаціонарних басейнів, які вирішили облагородити водойму терасної дошкою, а не обсипанням з гравію, мармурової крихти або морського піску, планують виділити власне водоймище з сірої маси подібних конструкцій. Адже дизайн котеджу з басейном привертає постояльців в готель, підкреслює статус власника, створює комфортабельні і безпечні умови для відпочинку сім’ї.

Терасна дошка модрина

Терасна дошка модринаОпірність до вигину, міцність і твердість – критерії, які позиціонують сибірську модрину в елітному класі будівельних матеріалів. За хіміко-фізичними властивостями деревина складе конкуренцію полімерів і зовні виглядає привабливо. Терасна дошка модрина прослужить власнику століття.

В Європі з дорогого дерева відбудовують човни і підводні споруди, віконні рами та церкви, шпали та стовпи зв’язку. Стійкість до займання, гниття і розбухання робить матеріал затребуваним в будівництві.

Закони ринку

Намагаючись привернути покупців, виробники знижують вартість на власну продукцію, намагаючись витіснити з ринку усіх конкурентів. Подібні заходи відбуваються і в будівництві терас, де продавці пропонують довговічну сибірську модрину за привабливою ціною. Експерти запевняють, що в елітному класі терасна дошка не може коштувати дешево.

У суднобудуванні прийнято визначати якість сибірської модрини за зовнішнім виглядом – не більше одного сучка на погонний метр. За сотні років, з часів Петра I, правила не змінилися. Цінність елітної деревини для будівництва визначають за кількістю сучків, адже приховати шляхом хімічної обробки темні плями на світлій дошці, неможливо.

Проблеми вибору для покупців

Терасна дошка модринаСподобалася терасна дошка модрина – не поспішайте з придбанням. Щоб підлогове покриття прослужило століття, виробник зобов’язаний обробити деревину з дотриманням технологій. Натуральне дерево просочують маслами і композитами, перетворюючи в деревно-полімерний матеріал.

Володіючи інформацією, знайти поганий продукт легко. Підготовлена ​​і оброблена дошка виключає виділення смол при нагріванні. Взявши рівень в руки, професіонал без праці виявить нерівність підробки і доведе, що перед покупцем неякісний товар. Чи не розбираєтеся в будівельних матеріалах – залучайте на допомогу людей, які можуть допомогти у виборі.

Після придбання і монтажу настилу біля басейну, власнику експерти рекомендують дотримуватися правил експлуатації. Терасна дошка модрина вимагає уваги – щороку, по закінченню літнього сезону, деревина обробляється спеціальними маслами, які зберігають зовнішній вигляд виробу, і ліквідують бактерії.

На закінчення

У гонитві за натуральністю, покупець, крім разових фінансових витрат на придбання настилу, отримує на додачу проблеми, пов’язані з доглядом і змістом терасної дошки для стаціонарного басейну. Перед покупкою експерти рекомендують скласти список достоїнств і недоліків продукту і прийняти зважене рішення. Адже подібні придбання відбуваються рідко і вимагають капітальних вкладень.