Новини

Будинок з басейном

Запланували будівництво власного будинку і подумує про комфортабельному відпочинку – додайте в проект монтаж стаціонарного басейну. Штучна водойма вважається нерухомістю, але не вимагає дозвільної документації на будівництво і право володіння. Однак вартість будинку, за рахунок стаціонарного басейну, виросте і приверне покупця, якщо власник зважиться продати житло.

Будинок з басейном

Забудьте про поділ водойм на вуличні та домашні – в XXI столітті виробники знайшли рішення, як виготовляти міцні конструкції, які впораються з перепадами температур, не вигорить на сонці і витримають зміщення грунту. Зважившись на будинок з басейном, орієнтуйтеся на 3 критерію: ціна, довговічність і дизайн.

На вартість впливає технологія виготовлення чаші. Дорогі матеріали, такі як кераміка і композити, підсилюють басейн, продовжуючи термін експлуатації. А пластик, бетон або скловолокно заощадять гроші покупцеві, обмеживши довговічність чаші 50-роками. Побудувати басейн за кресленнями, орієнтуючись на дизайн будівель, вдасться з недорогих конструкційних матеріалів, таких як бетон, поліпропілен або нержавіюча сталь.

Архітектурний проект

Будинок з басейном Експерти стверджують, що будувати житловий будинок з басейном, орієнтуючись на габарити водойми – невірне рішення. Спочатку створюється проект і тільки потім, з урахуванням генерального плану, розраховується чаша для плавання. Габарити водойми підбираються під розмір ділянки, якщо монтаж планується виконувати на вулиці, або по місткості приміщення. І, в проект вносяться зміни, що стосуються посилення фундаменту під басейн.

На етапі планування власник приймає рішення за типом басейну і замовляє виріб виконавцю на початковому етапі будівництва. Керамічні, композитні та скловолоконні чаші, а також плавальні СПА ванни, вдасться безболісно встановити всередині будівлі тільки так. При виборі інших типів водойм, виконавець виконає монтаж в вказане замовником час. Будівництво басейнів з недорогих конструкційних матеріалів виконується на місці установки.

Додаткова інформація

Будинок з басейном Запланувавши будинок з басейном, орієнтуючись на естетику і дизайн, пам’ятайте про специфіку штучних водойм. Для плавання потрібна вода, яку потрібно підвести до встановленої чаші. Відповідно, власнику належить продумати дренаж – воді властиво псується і потрібно стоки зливати.

Для хімічного або фізичного фільтрування води знадобиться електроенергія, яка змусить насос перекачувати воду між чашею і очисним обладнанням. Не забудьте запланувати водопровідні елементи.

Організуйте біля басейну підвал і зведіть туди електрику і каналізацію. Таке рішення передбачає модернізацію водойми в подальшому і зводить нанівець ризики з поломками дорогого устаткування.

Для басейнів, встановлених всередині будівлі, мало кондиціонера. Експерти рекомендують заздалегідь спланувати вентиляційні шахти і організувати природний відведення вологи з приміщень, адже випаровування води – постійний процес, а кондиціонер власники воліють відключати періодично.